Fotel karfára lenne szükségem, hol találok ilyent a webáruházban?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

A fotelkarfa egyes vezetői székeknél nemcsak a kar megfelelő alátámasztását, végzi, hanem a kényelmi funkción túl, az ülőlapot és a háttámlát is az tartja össze. Ez főleg az ázsából származó foteleknél gyakori. Ugyanis a gazdaságos szállítás csak úgy oldható meg, ha a bőrfotel "lapraszerelt" nagyon kicsire összecsomagolható.

Miért törik el a fotelkarfa?

Az egyszerűbb bőrfoteleknél az ülőlap és háttámla összekötését, merevítését csak egy öntött, műanyag karfa biztosítja. Ezért használat közben minden terhelés a karfára hárul. Főlag akkor, akikor a leüléshez vagy a felálláshoz a karfát is használjuk. Ilyenkor ráadásul kifelé hajlik is a karfa, ami még nagyobb igénybevételt okoz.

 

A karfák felfogatása az ülő- és hátlaphoz tipusonként változóan, 3 - 4 csavarral történik. A felfogatáshoz így a műanyag karfán lyukak találhatóak. Ez pedig még tovább gyengíti a karfa keresztmetszeti felületét. 

 

Sajnos, ha már bekövetkezett a törés, sok mindent nem lehet tenni. A fotelkarfa olyan anyagból készül, ami nem ragasztható, és nem is hegeszthető.

Mit tudok tenni?

Ha a karfa eltörött, javasoljuk hogy első körben próbáljon meg ott érdeklődni, ahol a vezetői fotelt vásárolta, van-e náluk pótalkatrész, vagy tudnak-e rendelni.

 

Ha így nem jár erdménnyel, akkor csak a házi barkácsolás marad, pl. egy laposvas segítségével, de ez is csak ideiglenes megoldásként szokott bevállni. De ha nem szeretne barkácsolni, akkor sajnos csak egy új vezetői fotel vásárlása jelenti a megoldást.

 

Ha azonban új vezetői fotel vásárlásán gondolkodik, javasoljuk, hogy olyan tipust válasszon, ami ún. "egypalástú", azaz az ülőlap és a háttámla egy darabból, rétegelt falemezből és idompréssel készül. Azok masszív modellek, amiknél a karfatörés nem jellemző. 

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszék meghibásodásával kapcsolatban? Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu