Az ülésvas eltörött, berepedt. Mit csináljak?

Tóth Gábor ügycezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ha az ülésvasalattal probléma adódik, az a forgószék vagy vezetői fotel működésére kihatással van. Hibaként legtöbbször azt érzékeljük, hogy a szék imbolyog, vagy a magasságállítási lehetőség nem működik. De  alegjellemzőbb mégis az, hogy a szék felépítménye ferdén áll.

Ha a szék már nagyon ferede, azt viszonylag könnyű észrevenni szabad szemmel is. Azonban ha kezdődő meghibásodáról van szó, akkor nem ilyen könnyű észrevenni a problémát. Ilyenkor legtöbb esetben azt tapasztaljuk, hogy ha leszállunk a székről, a felépítmény magától elfordul. Ilyenkor a szék súlypontja mindig ugyanabba a helyzetbe forgatja az irodaszéket.

Ha azt gyanítjuk, hogy az ülésvassal lehet valami gond, célszerű megnézni alulról is a forgószéket, bőrfotelt. Sok esetben ilyenkor könnyen észrevehető, hogy a vasalatból az a rész, ahol a gázlift felső fele csatlakozik, kitörött vagy berepedt. Ekkor már biztos lehet benne, hogy a vasalatot cserélni kell. Felmerülhet még az elrepedt, eltörött ülésvas, hintafunkció hegesztése is. Ezt azonban nem javasoljuk, mert hegesztés közben a nagy hőtől tönkremehet a gázlift, megolvadhat a műanyag működtető gomb, vagy eldeformálódhat az ülésvasalat, ami ismételten gyors töréshez vezet.

Amennyiben az ülésvasalat cseréje elkerülhetetlen, ajánljuk webáruházunk ülésvasainak széles kínálatát, amit itt tud megismerni: Ülésvasalatok forgószékekhez, vezetői bőrfotelekhez >>
A székalkatrész cseréjéhez pedig itt talál részletes és hasznos segítséget: Ülésvasalatok és hintafunkciók cseréje egyszerűen >>

Ügyfélszolgálat

Még kérdése merült fel ülésvasalatokkal kapcsolatban? Vagy a székjavításhoz segítségre van szüksége? Vagy csak irodai székéhez keres pótalkatrészt? Mi akkor is segítünk! Kérdésével keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben a +36 30 760 2655 telefonszámon.

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu