TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Hogyan tudom kicserélni a tönkrement gázliftet?

Ha tönkrement, meghibásodott vagy folyik az olaj a gázliftből az irodaszékében, forgószékében vagy bőrfotelében, szükséges annak cseréje. Segítünk Önnek kiválasztani a székjavításhoz szükséges gázliftet, az alábbi anyagaink segítségével. 

 

Az első, és legfontosabb feladat, a cserélendő gázlift, gáztelszkóp jellemző méreteinek a meghatározása. Ehhez készítettünk egy videót, amiben segítünk Önnek meghatároznni, hogy milyen gázliftre van szüksége.

 

De ha már tudja, hogy milyen gázliftre van szüksége, csak nem tudja, hogyan cserélhetné ki egyszerűen, mi ebben is segítünk! Nézze meg részletes videónkat a gázlift, gázteleszkóp cseréjéről.

 

Részletes videó a gázlift kicseréléséről >>

 

A gázliftek típusainak és cseréjének bemutatása

A gázliftek feladata az irodaszékek, bőrfotelek fokozatmentes magasságállítása. Erre a feladatra több különböző méretű gázlift használható, melyek leginkább a hosszúságukban különböznek egymástól. Ezek mérete, nyithatósága függ a szék típusától, a felhasznált egyéb székalkatrészek kialakításától is. De miből is áll össze egy gázlift?

Nézzük át alaposan, hogy milyen elemekből is áll össze ez a különleges székalkatrész. Először is, nézzük át a gázteleszkóp felépítését, alkatrészeit. Azt még most, az elején célszerű tisztázni, hogy sajnos az egyes elemek külön-külön nem beszerezhetőek. Mivel a legtöbb gyártó a gázliften belül méreteiben eltérő elemeket használ, így azok egymással nem kompatibilisek. Ezért lehet csak egyben, komplett egységként kicserélni a gázliftet.

A gázlift elemeinek a bemutatása, szerelési sorrendjük


A gázlift vagy gázteleszkóp elemei, a kép szerinti sorrendben:


1. Gázlift kinyomótengelye

A szék magasságállításáért ez az alkatrész a felelős. Működési elve megegyezik egy hidraulikus munkahengerrel. A tengely végén található gomb (bal oldali kis zöld gomb) benyomásával működtethetjük. A szék magasságállító karjának használatával ezt a gombot nyomjuk be.

2. Távtartó gumigyűrű

Ez az apró alkatrész felelős a gázteleszkóp puha működéséért, hogy a legalacsonyabb helyzetben is komfortosan legyen a szék használható.

3. Lapos alátétek a golyós kosárral

A szék a terhelést ezeken az elemeken át adja át a gázlift tubusénak, valamint ezek az alkatrészek teszik lehetővé a könnyű forgó mozgást.

4. A gázlift tubusrésze

Ez az elem szolgálja az egyes elemek összefogását, illesztését, valamint ez az elem adja át a felhasználásból adódó összes terhelést a lábcsillagnak.

5. Végalátét és biztosító gyűrű

Ezek a kis alkatrészek biztosítják azt, hogy az irodaszék felemelésekor a gázlift egyes elemei ne csússzanak szét függőleges irányban.

 

Ezek után most már tekintsük át az egyes konkrét gázlift típusokat. Bár több különböző modellt is bemutatunk, nem, csak a hosszukban különböznek egymástól. Általában elmondható, hogy a főnöki székekhez, bőrfotelekhez a rövidebb, míg munkaszékekhez, operatív székekhez inkább a hosszabb gázlift használható. A magasabb munkafelületek eléréséhez, általában az ipari székekben magasított gázliftek használatosak, általában állítható magasságú lábtartó gyűrűvel együtt.

 

A gázliftek, gázteleszkópok tipusai


Gázlift vezetői fotelekhezGázliftek vezetői fotelekhez

Ahhoz, hogy az íróasztal mögött ülve kényelmesen tudjon dolgozni, szükséges az ülés magasságának a szabályozása. A vezetői bőrfotelekbe általában rövid gázlift kerül a foteleknél használt hintafunkció miatt. A vezetői fotelek gázliftjeiből léteznek standard, 110 kg-os teherbírású, és erősített, 150 kg teherbírású gázliftek is.

Ez kell nekem, irány a webáruház >>

 

 

 

Krómozott gátlift forgószékekhez, irodaszékekhezGázliftek forgószékhez

Az irodaszék "lelke" a gázlift. Ezért ennek az alkatrésznek a meghibásodása nagymértékben rontja az üléskomfortot. Tönkremenetele megakadályozza az irodaszék magasság állításának lehetőségét. Léteznek hagyományos, fekete tubusrésszel, ezek általában műanyag, harmonikaszerű gázlidtburkolattal vannak ellátva. Létezik fényes, krómozott változat is. Ezek nem kapnak burkolatot, szabadon látszanak. Az irodaszék gázliftekből léteznek standard, 110 kg-os teherbírású, illetve erősített 150 kg teherbírású székalkatrészek is.

Hogy tönkrement a gázlift, észrevehetjük arról is, hogy kifolyt belőle a hidraulikaolaj, így a gázlift alja és a burkolat olajos lesz.

Ez kell nekem, irány a webáruház >>

 

 

 

Magasított gázlift munkaszékekhez, magasított ipari székekhezMagasított gázliftek

A hagyományos gázlifteknél hosszabb teleszkóp. Használatát munkapultokhoz, magasított asztalokhoz ajánljuk. Használatával szükségtelenné válik az ülésmagasító ring használata. Elsősorban ipari székeben használatos, de előfordul bárszékekben is.

Ez kell nekem, irány a webáruház >>

 

 

 


A gázlift működési elve

A gázteleszkóp működési elve elég egyszerű. Vegyük sorba, hogyan is működik a gázlift.

Mint már bizonyára észrevette, a gázlift keskenyebbik végén egy műanyag gomb van. Ez a műanyag gomb vezérli a gázliftet. Vizsgáljuk meg hogyan teszi ezt:

- az ülésvas karjának a meghúzásával a vezérlőgombot benyomjuk
- ekkor a gázliften lévő szelepet kinyitjuk
- ha a széken nem ül senki, akkor a gázliftben levő nyomás széttolja a szerkezetet, így a szék emelkedik
- ha ráül a székre és a mozgatókarral benyomja a vezérlőgombot, ismét kinyit a szelep. Mivel az Ön testsúlya nagyobb, mint a gázliftben keletkező nyomás, a szerkezet összezárul, így a szék leereszkedik
- abban a pillanatban, ha a mozgatókart elengedi, elzáródik a szabályzószelep, és a gázlift megáll az adott pillanatban levő helyzetében
- így lehet szabályozni a fokozatmentes magasságállítást


A gázliftek jellemző meghibásodásai

A gázliftek többféle módon hibásodhatnak meg, illetve vehetjük észre meghibásodásukat. Vegyük sorra, mik is lehetnek ezek.


1. Olajfolyás

A széken ülve azt tapasztaljuk, hogy hirtelen lecsúszik az ülőlap, lecsökken az ülésmagasság. Ezt a hibát gázlift szelepének átszakadása okozza. Ilyenkor a padlón, szőnyegen egy olajfoltot találunk a szék alatt.

Bizonyos esetekben az olaj elfolyása nem hirtelen, hanem szakaszosan történik meg. Ezt csak úgy vehetjük észre, ha a széket megfordítjuk. Ilyenkor csak a gázlift alján látszik az olajfolt, illetve a sok rátapadt szösz, ami a padlóról, szőnyegről ráragad.


2. Nem rögzíthető magasság, folyamatos elállítódás

Ez a folyamat azt jelenti, hogyha a székre ráül, akkor az a mozgatókar használata nélkül leereszkedik. Ha pedig felkel a székről, akkor magától felemelkedik a forgószék.

Ez a hibajelenség nem feltétlenül a gázlift meghibásodásából fakad. Az ülés alatti tartó vasszerkezet meghibásodása, törése, elrepedése is kiválthatja ezt a jelenséget. Ugyanis ilyenkor a gázlift vezérlőkarja folyamatosan benyomott állapotban, a szelep viszont kinyitott állapotban van. Így az a jelenség játszódik le, mintha folyamatosan működtetnénk a szelepet.


3. A gázlift nem emelkedik

Ha a vezérlőszelep elromlik, vagy a gázliftben megszűnik a nyomás, a gázlift nem képes működni. Így a súlyunk alatt még lesüllyed, de mivel nincs nyomás, felemelkedni már nem tud.

Bármelyik hibajelenséget tapasztaljuk is mindenképpen szükséges közbeavatkozni. Mivel a gázlift a szerkezetéből adódóan nem javítható, mindenképpen cserére szorul. De hogyan is történik meg ez?


A gázlift cseréje

A gázlift cseréje előtt vizsgáljuk meg az alkatrész kialakítását. Mint már bizonyára észrevette, a gázlift alsó és felső része kúpos kialakítású. Ugyanez a kúpos kialakítás figyelhető meg a forgószék vagy bőrfotel lábcsillagában, illetve az ülésvasban is. Így könnyen látható, hogy ezek az elemek csak egymásba vannak csúsztatva, és a rögzítést a súrlódási erő adja. Ezért az elromlott gázlift kivételénél is ennek megfelelően kell eljárnunk.


Gázlift kivételéhez csavarlazító spray használata1. Gázteleszkóp kivétele az ülésvasból

 

Összeállítottunk az Ön számára egy részletes, képekkel ellátot szerelési útmutatót. Ennek segítségével Ön is könnyen, szakember segítsége nélkül kicserélheti a meghibásodott alkatrészt. Ha a képre kattint, az kinagyítva, új ablakban nyílik meg, hogy részletesen is tanulmányozhassa az alkatrészcsere fázisait.

Mivel az alkatrészek kúpos kialakításúak, az idők során és a használat hatására nagyon össze szoktak szorulni. Így a szétszerelésük megfelelő eszközöket és erőnlétet igényel.

Először is fektessük a széket az oldalára. az ülésvas és a gázlift csatlakozásába fújjunk csavarlazító folyadékot, és várjunk pár percig. Ez az anyag a két elem közé behatolva csökkenti a súrlódást, így segítve a gázlift kivételét.

 

 

 

Gázlift kicsavarása az ülésvasalatból csőfogó segítségével1.2 A gázlift kicsavarása az ülésvasalatból

 

Ezután az ülésvas alatt, a gázlift fényes részénél, fogjuk meg erősen egy nagyobb svédfogóval. Mozgassuk föl-le váltakozva a fogót, míg a kúpos részek szét nem csúsznak. Ha a csőfogó roncsolja a fényes fém részt, az nem probléma, hiszen az egész gázteleszkóp kicserélésre kerül.

Segítségképpen kérjünk meg valakit, hogy a szék felső részét tartva segítsen ellentartani a művelet során.

 

 

 

 

 

 

Gázlift kiforgatása a lábcsillagból

1.3 Gázlift kicsavarása a lábcsillagból

 

Ha az ülésvasból már kicsavartuk a gázliftet, következhet a lábcsillagból való eltávolítása. Erre két lehetőség is kínálkozik:

Az első megoldás, ha egy svédfogó és egy segítő fő közreműködésével az ülésvasnál már megismert módon csavarja ki a gázteleszkópot a lábcsillagból. Fogja meg erősen a svédfogóval a teleszkópot, és csavarja jobbra-balra, míg a gázlift és a lábcsillag lassan szét nem tekeredik, ki nem csúszik.

 

 

 

 

 

 

Meghibásodott gázlift kiütése a lábcsillagból közdarab segítségével1.4 Gázlift kiütése a lábcsillagból

 

Ha ezzel a módszerrel nem sikerül a gáztelszkóp kivétele, következhet a másik módszer. A már ismertetett módon fújja be csavarlazítóval a lábcsillag és a teleszkóp csatlakozását. Várja meg, amíg a szer kifejti hatását.

Fejjel lefelé helyezze a lábcsillagot egy rossz asztalra, vagy egy fa alátétlemezre. Ezután egy közbülső fadarab segítségével mérjen nagyobb ütéseket a gázlift közepére, míg az ki nem esik a lábcsillagból.

Figyelem! Azért, hogy a baleseteket elkerülje, fogja meg a gázliftet egyik kezével. Így amikor az az ütés hatására kiesik a lábcsillagból, nem zuhanhat a lábára, illetve nem teszi tönkre a padlót.

 

 

 

 

 

Szerszámok a gázlift, gáztelszkóp cseréjéhez

Kéziszerszámok székjavításhoz, székalkatrész cseréhezSzeretnénk teljeskörűen is segíteni Önnek abban, hogy meghibásodott irodaszékét, forgószékét minél egyszerűbben és gyorsabban megjavíthassa, akár szakemberek bevonása nélkül. Ezért is készítünk a székalkatrészekhez részletes javítási, alkatrész cserélési útmutatókat. De még ezen túl is szeretnénk Önnek segíteni. Ennek érdekében mostantól webáruházunkban azokat a szerszámokat is megrendelheti, amik segítégére lehetnek a székalkatrész cseréjéhez, illetve természetesen a késöbbiekben is használhatja a ház vagy iroda körüli karbantartási, felújítási munkákhoz.

Természetesen a székjavításhoz szükséges kéziszerszámokat is raktárról, a székalkatrészekkel megyegyező nagyon gyors szállítási idővel tudjuk Önnek küldeni.

Székjavítási szerszám kínálatunk >>

 

 


Gázlift karbantartása

A gázteleszkópok karbantartást nem igényelnek. Azonban a megfelelő használattal jelentősen megnövelheti annak élettartamát. Ehhez használat közben ügyeljen az alábbiakra:
- ne huppanjon vagy ugorjon bele nagy lendülettel a forgószékébe, mert így elkerülheti a hirtelen jelentkező nagy nyomást, és ezzel a gázteleszkóp tömítésének az átszakadását
- ne engedje le a gázliftet a legalsó pozícióba, mert a belül lévő alkatrészek esetleg megragadhatnak, és így a tömítőgyűrű szétszakadhat, tönkremehet

 

Ügyfélszolgálat

Kérdése van a székjavítással  kapcsolatban? További információra lenne szüksége a gázpumpa cseréjével kapcsolatban? Munkaidőben keresse kollégáinka a +36 30 760 2655 telefonszámon, vagy levélben az info@te96bt.hu email címen.

 

SzékSzerviz garancia a forgalmazott székalkatrészekre

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>