TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kiszakadt a bőrfotel kárpitozása. Érdemes újra kárpitoztatni?

Tóth Gábor ügycezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

A vezetői börfotelek használata közben sokszor előfordul, hogy kiszakadozik, berepedezik a bőr kárpitozás. Ez ugyan megelőzhető a jó minőségű bőrápoló szerek használatával, de mit csináljunk, ha már megtörtént a baj? Ilyenkor a tönkrement bőr, vagy műbőr kárpitozást ki kellene cserélni. Ez természetesen egy ügyes kárpitos segítségével viszonylag egyszerűen kivitelezhető. Azonban tapasztalataink szerint az átkárpitozás jelentős élőmunka ráfordítás miatt ez olyan magas költséget jelent, hogy inkább célszerű meggondolni egy új bőrfotel vásárlását.

 

Bőrfotel átkárpitozása - érdemes vele foglalkozni?

Ugyanis a bőr, műbőr felületet "újraépítése" nagyon sok kézimunkát igényel. Első lépésben ugyanis szét kell bontani a fotelt, és lebontani az ülőlapot, háttámlát. Ezután az ülőlapon és háttámlán található díszvarrások mentén óvatosan szét kell fejteni a varrást, hogy az egyes, a későbbiekben sablonként szolgáló bőr darabok ne sérüljenek. Azonban mivel a fotelekben ülőlapja sok külünböző méretű és formájú bőrdarabból áll, így ez hosszadalmas művelet is lehet. Ezután a szétbonott elemek alapján ki kell szabni a bőrt vagy a műbört. Ezután lehet az egyes darabokat egy erős, a bőr varrására is képes varrógéppel összevarni. Miután az új bőrkárpitozás elkészült, már csak vissza kell helyezni. De itt még van egy közbülső lépés. Ugyanis az új bőrözés alatt a szivacsozást is kicserélni, felújítani, mert pár év használat után szinte mindig az is összeesik, tönkremegy. Ezért ha már szétbontottuk a bőrfotelt, ezt a részt is érdemes felújítani.

Egy-egy fotel ülőlapjának becsült átkárpitozási költsége anyaggal együtt átlagosan 10-15.000 forint, míg egy komlett fotel átkárpitozása 20-30.000 Ft. És ilyen idősebb fotelek esetén sajnos további meghibásodások is várhatóak. Rövidesen a gázlift vagy az ülés alatti vasalat is tönkremehet, és így azok is cserére szorulhatnak. És akkor még nem beszéltünk arról a költségről, hogy a bőrfotelt el kell vinni egy kárpitoshoz, illetve ha elkészült, akkor valahogy vissza is kell hozni. És a bőrfotelek méretéből adódóan, ez egy személyeatóval nem is olyan könnyen megoldható feladat.

Ilyen, a várhatóan jelentős költségek mellett célszerű meggondolni, hogy egyáltalán megéri-e az újrakárpitozás, javítás. Ugyanis ebben, vagy kicsit drágább árkategriában már találhat új bőrfotelt, textibőrös fotelt. Új bőrfotel, vezetői fotel vásárlása esetén, még 1-2 év garanciát is kaphat.

Ha azonban új irodaszék vásárlásán gondolkodik, figyelmébe ajánljuk a Székáruház weboldalt, ahol jó minőségű és korrekt garanciával rendelkező irodaszékeket és vezetői foteleket talál.

 

Ügyfélszolgálat

Még kérdése merült fel fotelek átkárpitozásával kapcsolatban? Vagy a székjavításhoz segítségre van szüksége? Vagy csak irodai székéhez keres pótalkatrészt? Mi akkor is segítünk! Kérdésével keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben a +36 30 760 2655 telefonszámon.

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>