A székgörgőt rögzítő csap a lábcsillaghoz jár?

Tóth Gábor ügycezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Hova tartozik a székgörgő rögzítőcsap?

Sokszor előfordul, hogy a székjavításkor a lábcsillagról levett görgő után a lábcsillagból kiáll egy hengeres fémrész, a csap. Azonban ez a csap nem a lábcsillag része, csak erősen bele szokott szorulni a csillaglábba. De azt fontos tudni, hogy a csap minden esetben a székgörgőhöz tartozik. Így abban az esetben, ha a székgörgőt csak úgy sikerüt levenni, hogy a fémcsap a lábcsillagból áll ki, azt mindenképpen ki kell belőle venni. Mert ha új lábcsillagot vásárol, ahhoz nem lesz csap. Illetve ha székgörgőt rendel, mert az hibásodott meg, az pontosan a hozzávaló csappal fog megérkezni Önhöz.

Arra az esetre, ha nehézséget okoz a csap eltávolítása a lábcsillagból, készítettünk egy segédanyagot a csap kivételéhez. 

 

Székgörgő csapjának az eltávolítása >>

Miért fontos a csapátmérő meghatározása?

Ahhoz, hogy egy lábcsillag csere esetén a meglévő görgőket át tudja tenni az új lábcsillagba, fontos hogy azok méretben illeszkedjenek egymáshoz. Vagy ha új székgörgőt vásárol, akkor fontos, hogy az illeszkedjen a meglévő lábcsillaghoz. Ezt az illeszkedést biztosítja a csap.

Ezért fontos, hogy akár lábcsillagot, akér székgörgőt rendel, mindig mérje meg a székgörgő csapjának az átmérőjét. A mérés legegyszerűbben tolómérővel végezhető el. De mit tegyen, ha nincsen otthon tolómérője?

Erre az esetre készítettünk Önnek egy segédanyagot, hogy ezért az egyzerű feladathoz ne kelljen mindjárt székszervizes szakembert hívnia.

 

Csapátmérő egyszerű és gyors megmérése >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu