TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Mennyibe kerül a bőrfotel átkárpitozása? Érdemes vele foglalkozni?

Vezetői fotelek, főnöki fotelek kárpitozásaA vezetői bőrfotelek, műbőr fotelek használata közben sokszor előfordul, hogy kiszakadozik, berepedezik a bőr, textilbőr kárpitozás. Ez ugyan megelőzhető a jó minőségű bőrápoló szerek használatával. De mit csináljhat, ha már megtörtént a baj? Ilyenkor a tönkrement bőr, vagy műbőr kárpitozást ki kellene cserélni, újra kellene kárpitozni.

Ezt természetesen egy ügyes kárpitos viszonylag egyszerűen és gyorsan meg tudja oldani. Azonban tapasztalataink szerint az átkárpitozás az anyagköltség mellett jelentős élőmunka ráfordítást is igényel, így ez miatt már olyan magas költség jelentkezik, hogy inkább célszerű meggondolni egy új bőrfotel vásárlását.

 

De mennyibe kerül a bőrfotel vagy vezetői fotel kárpitozása?

Bőrfotel átkárpitozása - érdemes vele foglalkozni?

Röviden összefoglalva: sajnos többe kerül mint gondolná! És hogy miért? Máris eláruljuk Önnek.

Ugyanis a bőr, műbőr felületet "újraépítése" nagyon sok kézimunkát igényel. Első lépésben ugyanis szét kell bontani a fotelt, és lebontani az ülőlapot, háttámlát. Ezután az ülőlapon és háttámlán található díszvarrások mentén óvatosan szét kell fejteni a varrást, hogy az egyes, a későbbiekben sablonként szolgáló bőr darabok ne sérüljenek. Azonban mivel a fotelekben ülőlapja sok külünböző méretű és formájú bőrdarabból áll, így ez hosszadalmas művelet is lehet. Ezután a szétbonott elemek alapján ki kell szabni a bőrt vagy a műbört. Ezután lehet az egyes darabokat egy erős, a bőr varrására is képes varrógéppel összevarni. Miután az új bőrkárpitozás elkészült, már csak vissza kell helyezni. De itt még van egy közbülső lépés. Ugyanis az új bőrözés alatt a szivacsozást is kicserélni, felújítani, mert pár év használat után szinte mindig az is összeesik, tönkremegy. Ezért ha már szétbontottuk a bőrfotelt, ezt a részt is érdemes felújítani.

Egy-egy fotel ülőlapjának becsült átkárpitozási költsége anyaggal együtt átlagosan 10-15.000 forint, míg egy komlett fotel átkárpitozása 20-30.000 Ft. És ilyen idősebb fotelek esetén sajnos további meghibásodások is várhatóak. Rövidesen a gázlift vagy az ülés alatti vasalat is tönkremehet, és így azok is cserére szorulhatnak. És akkor még nem beszéltünk arról a költségről, hogy a bőrfotelt el kell vinni egy kárpitoshoz, illetve ha elkészült, akkor valahogy vissza is kell hozni. És a bőrfotelek méretéből adódóan, ez egy személyeatóval nem is olyan könnyen megoldható feladat.

Ilyen, a várhatóan jelentős költségek mellett célszerű meggondolni, hogy egyáltalán megéri-e az újrakárpitozás, javítás. Ugyanis ebben, vagy kicsit drágább árkategriában már találhat új bőrfotelt, textibőrös fotelt. Új bőrfotel, vezetői fotel vásárlása esetén, még 1-2 év garanciát is kaphat.

Sőt van még egy további rossz hírünk, az eddigi tapasztalataink alapján: Ha egy bőr, vagy textilbőr fotelnek - akár a régi kivitel miatt, akár a sok használat miatt - tönktement, elszakadt a kárpitozása, akkor várhatóan rövidesen a főbb székalkatrészek tönkremenetele is várható. Elsősorban a gázlift szokta megadni magát. Ez pedig még tovább drágítja a használt vezetői fotel fenntartási költségeit.

Éppen ezért, ilyen esetekben inkább javasolni szoktuk, hogy érdemes egy új fotel vásárlásán elgondolkodni. Bár az új vezetői fotel, főnöki szék valószínűleg drágább lesz, de ne felejtese,, hogy az új székhez jelentős, akár 1-5 év garancia is járhat. Így pedig újra nem kell sokáig székjavítással, kárpitozással foglalkoznia. Ha azonban új irodaszék vásárlásán gondolkodik, figyelmébe ajánljuk a Székáruház weboldalt, ahol jó minőségű és korrekt garanciával rendelkező irodaszékeket és vezetői foteleket talál.

Vezetői fotelek, főnöki székek választéka >>

 

De ha Ön mégis úgy dönt, hogy szeretbné a foteljét felújítani, javasoljuk, hogy keresse meg az Önhöz legközelebbi kárpitos műhelyt. Ott biztosan válllaják az átkárpitozást, és konkrét árat is tudnak mondani az adott fotel átkárpitozására. És vélhetően többféle bőr, textilbőr közül is választhat. Ha pedig a fotel kárpitozásához elengedhetetlen szétszerelés közben hibás székalkatrészt talál, azt webáruházunk kínálatából 1-2 nap alatt elküldjük Önnek, vagy az átkárpitozást végző kárpitosnak.

 

Vásárlói vélemények a SzékSzervíz webáruházunkról