TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Irodaszék karbantartási tanácsok

Oklahoma forgószékek karbantartása, ápolása

Miután sikerül megjavítania gurulós székét, biztosan még sokáig szeretné gondtalanul használni. Ez egy kis odafigyeléssel, karbantartással könnyedén elérhető. Ebben az írásunkban összegyűjtöttünk Önnek jó pár hasznos tippet és trükköt, hogy forgószékét valóban sokáig használhassa.

Forgószékek rendszeres karbantartás

Ha irodaszékét, forgószékét rendszeresen ápolja, lényegesenmegnövelheti az életttartalmát. Ha a csavarokat, kilazult alkatrészeket még időben meghúzza, akkor elkerülheti a tönkremeneetület, és az ebből származó súlyosabb meghibásodásokat is. De nézzük sorban, mi az a pár egyszerű művelet, ami segít Önnek a meghibásodások kialakulásában:

Irodaszék, forgószék, vezetői bőrfotel ápolása

- A csavarok és a rögzítő gombok tartását és beállítását havonta legalább egyszer ellenőrizni kell. Szükséges a karfacsavarokat utána húzni.

- Havonta vagy kéthavonta legalább egyszer érdemes a görgőket a szennyeződésektől, a tengelyükre csavarodott szöszöktől és hajszálaktól megtisztítani.

- Összeszerelésnél vegyük igénybe a szerelési rajzot, mert csavar, alátét, távtartó gyűrű nem megfelelő helyre történő helyezése vagy elhagyása, hosszabb-rövidebb távon a szék használhatóságát csökkenti, meghibásodását növelheti.

- Évente egyszer a mozgó alkatrészeket kenőanyaggal (pl. szilikonspray) célszerű lekezelni

- Teljes egészében használjuk ki az ülőfelületet, mert így nem csak az ülés kényelmesebb, hanem kevésbé veszi igénybe az ülőlapot és az ülőlaprögzítő mechanikát.

- Csak azzal a székkel hintázzunk, amelynek mechanikája, szerkezeti kialakítása lehetővé teszi azt.

- Kényelmesen foglaljunk helyet, ahelyett, hogy teljes súlyunkkal a székbe esnénk, belehuppannánk. Ezzel elkerülhetjük a gázlift gyors tönkremenetelét.

Gurulós szék kerekének tisztítása

A székgörgők rendszeres karbantartást alapvetően nem igényelnek. Azonban használat közben a görgők tengelyére a padozatról hajszálak, szövetszálak tekeredhetnek fel. Ezek mennyisége idővel jelentősen megnövekszik, és így mintegy lefeszítik a két félkereket a tengelyről. Ezért érdemes néha ezeket csipesszel eltávolítani a hosszabb élettartam érdekében.

Kárpitozás ápolása

Irodaszék, forgószék kárpi tisztítása, ápolása- Ha a szék szövete „szöszös” lett, úgy azt száraz szivaccsal, apró seprő mozdulatokkal el lehet róla távolítani. Nedves szivaccsal ne takarítsuk, mert csúnya foltot hagyhat. Ha a szokásos eszközökkel (kefe, sepű) próbáljuk meg elttávolítani, úgy a forgószék szövete könnyen megsérülhet, kibolyhosodhat

- Ha a szövet már nagyon piszkos, kitakaríthatjuk vizes szőnyegtisztító géppel is. Ilyankor ügyeljünk arra, hogy a szivacs is megszínja magát vízzel, és nehezen szárad. Így a tisztítást akkor végezzük el, ha 1-2 napra nélkülözni tudjuk a széket.

- Ha a tisztítás már nem hoz eredményt, érdemes a kárpitot cserélni. A szék ülő- és hátlapja aránylag könnyen szétbonható, és egyszerűen kárpitozható. Így az új szövettel akár egy új színfoltot is becsempészhetünk az irodába.

- Figyeljünk arra, hogy olyan ruhában használjuk a széket, amelyik kíméli azt. A farmernadrág egy kényes kérdés, hiszen a farmer kék festékanyaga könnyen beszínezheti a világosabb székkárpitot, főleg melegebb napokon, ha beleizzadunk a székbe.

- A ruházatból kiálló szögecsek, csatok is könnyen kikoptathatják a kárpitot, ezzel idő előtti szakadást is előidézhetnek

- Ha új széket vásárolunk, figyeljünk arra, hogy minél erősebb, vastagabb kárpitot válasszunk

- A szövetminőséget az un. Martindale teszttel mérik, mely utal arra, hogy hány ciklust (beülés-kiszállás) bír ki a forgószék kárpitozása károsodás nélkül

 

Helyes irodaszék használat

Az irodaszékek, forgószékek helyes használata- Az irodaszéken ne üljön az ülőlap elülső peremére, mert így az ülőlap nem központosan kapja a terhelést. Ez előidézheti az ülőlapegyoldaló terhelését, amitől az elől elrepedhet, eltörhet. Ezért helyesebb, ha a teljes mélységet használva, derekát a háttámlának támasztva használja irodaszékét.

- Kerülje el, hogy hirtelen, lendületből a székre huppanjon. Ez hirtelen fellépő fokozott igénybevételt jelent, mely csökkenti a gázteleszkóp élettartamát.

- A régebbi, öregebb irodaszékek gázteleszkópjának alsó felét ellenőrizze rendszeresen. Ha kis olajnyomot, folyást talál rajta, már elkezdődött a gázteleszkóp lassú tönkremenetele. Ilyen esetben vigye a széket Székszervízbe. Ha továbbra is a meghibásodott gázteleszkóppal használja, úgy előfordulhat, hogy a liftszerkezetbe töltött hidraulikus olaj kifolyik, foltot hagyva a szőnyegen vagy a parkettán.

- Ha a székkel együtt sokat gurul munkavégzés közben, ügyeljen arra hogy szintkülönbség (szőnyegszél, stb..) ne kerüljön az utjában. Ebben a görgő könnyen elakadhat, és a feszülésből adódóan könnyen kitörik. Ha szintkülönbség jelentkezik, az a lábcsillag egyenletes súlyelosztását megváltoztathatja. Ez könnyen a lábcsillag törését okozhatja.

 

Megfelelő székgörgő kiválasztása

Az irodaszékhez tartozó görgő helyes megválasztása- Az irodaszékek általában standard görgőkkel kerülnek forgalomba. Ez a görgőtipus szőnyegre, padlószőnyegre való.

- Kemény padozatú helyiségbe és parkettára válasszon gumírozott görgőt a székhez. Így elkerülheti a padlófelület sérülését, karcolódását. Ugyanakkor használat közben csökken a görgők zaja is.

- Ha a székhez nem lehetett megfelelő görgőt választani, még mindig lehetőség van a cseréjére. Megfelelő székgörgő önállóan, alkatrészként is vásárolható. Ez ugyan többletköltséggel jár, de megóvhatja padlóját a csúnya sérülésektől

- Már meglévő padlósérülést eltakarhatja, illetve a további károsodástól megvédheti padlóját a védő székalátét alkalmazásával.

 

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>