Nem működik a gázteleszkóp. Mi lehet az oka?

Tóth Gábor ügycezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ezt a hibát többféle meghibásodás is okozhatja. vegyük sorjában, mi minden is képes ilyen székhibát okozni.

Gázliftek meghibásodásának az okai

A gázlift tubusa és a gázlift munkahengere közötti műanyag távtartó része eltörött. Ezt úgy tudja leellenőrizni, hogy a lábcsillagon lévő műanyag takaróelemet felhúzza, és ott a vastagabb (lábcsillagban lévő fém tubus) és a vékonyabb, fényes tengely (ülőlaphoz csatlakozik) között lévő műanyag távtartó betét törött repedt. Ilyen esetben a szék alatt fekete műanyag morzsa szokott szétszóródva lenni. A megoldás a komplett gázlift cseréje.

Másik gyakori meghibásodás, hogy a gázlift belsejében lévő szabályzószelep meghibásodik, a tönítés átszakad, így a hidraulika olaj elfolyik. Ilyenkor vagy a gázlift alján, vagy a padlón olajfoltokat találhat. Ez a meghibásodás nem javítható, a komplett gázliftet kompletten cserélni szükséges.

 

Részletes segítség az egyszerűbb gázliftcseréhez: 

Gázlift csere lépései fázisfotókkal >>

Szükséges a gázlift cseréje? Segítünk Önnek!

Az irodaszék gázlifteknél, vagy a vezetői fotelek gázliftjeinél előfordul, hogy bár az ülésvasalaton  található szabályzó kart lehet mozgatni, a gázlift mégsem emelkedik, vagy süllyed le. Ilyenkor a gázlift tetején lévő műanyag működtető gomb ment valószínűleg tönkre. De mivel a gázlift nem bontható módon kerül összeépítésre a gyártása során, így ez a hiba is csak a gázteleszkóp komplett cseréjével orvosolható.

A gázlift vagy gázteleszkóp lényeges eleme az irodai székeknek. Ha nem működik megfelelően, nem tudjuk beállítani a kényelmes munkavégzéshez szükséges ülésmagasságot. Ezért javasoljuk, hogy a megfelelően működö gázliftre mindig figyeljen oda, és ha szükséges. cserélje időben.

 

Ajánlott székalkatrészek a cseréhez:

Gázliftek, gázteleszkópok választéka >>

 

 

Ügyfélszolgálat

Még kérdése merült fel a gázlift meghibásodásával kapcsolatban? Vagy a székjavításhoz segítségre van szüksége? Vagy csak irodai székéhez keres pótalkatrészt? Mi akkor is segítünk! Kérdésével keresse ügyfélszolgálatunkat az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben a +36 30 760 2655 telefonszámon.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu