TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Nem működik a gázteleszkóp. Mi lehet az oka?

A forgószék gázlift nem működik, nem mozog. Hogyan javíthatjuk?Az irodaszékek, vezetői fotelek egyik leggyakoribb meghibásodása a gázlift meghibásodása, tönkremenetele. Ez előfordulhat úgy, hogy a gázlift beragadt teljesen, így magasságban a szék nem állítható. De az is előfordul, hogy bár magasságban a széket lehet állítani, de használat közben a szék lassan leenged. Illetve az is előfordulhat, hogy a gázlift bár működik, de akadozik, akár lefelé, akár felfelé szeretnénk állítani.

De mit tehetünk ilyenkor? Mi a hiba, és azt hogyan lehet megjavítani? Máris mutatjuk Önnek.

 

 

A gázliftek meghibásodásának az okai és lehetséges javításuk

A fent sorolt gázlift működési hibát többféle ok is előidézheti. De vegyük sorjában, mi minden is képes a gázteleszkópoknál hibát okozni.

Gázlift, gázteleszkóp hibajalenségek

Akadozó gázlift

A gázlift akadozó mozgását leggyakrabban a gázlift tubusa és a gázlift munkahengere közötti műanyag távtartó rész törése, elmorzsálódása okozza. Ezt úgy tudja leellenőrizni, hogy a lábcsillagon lévő műanyag takaróelemet felhúzza, és ott a vastagabb (lábcsillagban lévő fém tubus) és a vékonyabb, fényes tengely (ülőlaphoz csatlakozik) között lévő műanyag távtartó betét megnézni. Ha törött, repedt, az szabad szemmel is jól látszik. Ha a távtart elem elmorzsálódott, akkor a szék alatt apró, fekete műanyag darabok szoktak előfordulni. Ebben az esetben a megoldás a gázlift, gázteleszkóp komplett cseréje.

 

Olajos, nem működő gázlift

Ha a gázlift nem működik, beragadt vagy lassan elenged, valószínűleg az okozza a hibát, hogy a gázlift belsejében lévő rejtett szabályzószelep meghibásodik, vagy  hidraulika tengelyen a tömítés átszakad. Ha ilyen előfordul, akkor a hidraulika olaj elfolyik. Ilyenkor vagy a gázlift alján, vagy a padlón olajfoltokat találhat. Ez a meghibásodás nem javítható, a komplett gázliftet ebben az esetben is cserélni szükséges.

 

Lassan leengedő, felemelkedő gázlift

Szintén gyakori hibajalenség, hogyha a székre ülünk, akkor a használat közben lassan leenged, ha viszont felkelünk róla, akkor nagyon lassan (pl. reggelre) magától felemelkedik. Ezt a hibát gyakran azonban nem a gázlift okozza, hanem az ülésvasalat vagy az ülőlap törése, elrepedése. Ilyen estekben a gázlift megfelelően működik, de ahogy mozgunk a széken, a repedés, törés miatt egy pillanatra benyomódik a gázlift tetején lévő szabályozó gomb, és sgy kicsit leenged a szék. Ha ilyent tapasztal, akkor alaposan nézze át a székvasalatot, vagy az ülőlap alját.

 

Leragadt, nem felemelhető gázlift

Az irodaszék gázlifteknél, vagy a vezetői fotelek gázliftjeinél előfordul, hogy bár az ülésvasalaton  található szabályzó kart lehet mozgatni, a gázlift mégsem emelkedik, vagy süllyed le. Ilyenkor a gázlift tetején lévő műanyag működtető gomb ment valószínűleg tönkre. De mivel a gázlift nem bontható módon kerül összeépítésre a gyártása során, így ez a hiba is csak a gázteleszkóp komplett cseréjével orvosolható.

A gázlift vagy gázteleszkóp lényeges eleme az irodai székeknek. Ha nem működik megfelelően, nem tudjuk beállítani a kényelmes munkavégzéshez szükséges ülésmagasságot. Ezért javasoljuk, hogy a megfelelően működö gázliftre mindig figyeljen oda, és ha szükséges. cserélje időben.

 

Megoldás gázlift hiba esetén

Általánosságban elmondható, hogy ha a gázlift, gázteleszkóp nem működik megfelelően, akkor a komplett gázliftet (tubus rész + munkahenger + távtartó elem) cserélni kell. Az egyes székgyártó cégek a pontos illeszkedés és zavartalan működés miatt egységes, bonthatatlan elemként kezelik.

 

De a szükségessé váló gázlift csere egyszerű elvégzéséhez többféle segítséget is kínálunk Önnek. Ha a székjavításhoz gázliftet szeretne rendelni, előtte célszerű elolvasnia írásos anyagainkat, amit a gázlift cseréjéről állítottunk össze Önnek.

 

Gyakorlati segítség a gázlift cseréhez

Gázlift cseréje - fényképes segítség az egyszerű gázlift cseréhez

Gázlift csere lépései fázisfotókkal >>
Gázlift cseréjéhez videós segítség Gázlift cseréje videóval >>

 

 

Vásárlóink véleménye a SzékSzervíz webáruházról

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>