TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Meg lehet-e hegeszteni az elrepedt székvasalatot?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


Az ülésvasalat hegeszthetőségével kapcsolatos kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Az ülésvasalat, hintafunkció a forgószék használata közben folyamatos terhelés alatt áll. Ezért nem olyan meglepő, hogy ezek a székalkatrészek elrepednek, eltörnek. Ilyenkor kézenfekvő megoldásnak tűnik az ülésvasalat meghegesztése. Azonba a tapasztalatunk szerint ez közel sem jó megoldás, mert lehet hogy ezzel még nagyobb gondot okozhat. De miért is állítom ezt? Nézzük sorjában.

Az összeolvasztott székalkatrészek jelensége

Amikor az ülésvasalat tönkremegy, sokan egyből előkapják a hegesztő berendezést. Nekiállnak szépen meghegeszteni az elrepedt vagy eltörött elemeket. Ez látszatra sikerül is, és még jól is néz ki. Azonban a meglepetés abban a pillanatban megjelenik, amikor a szék magasságán változtatni szeretnénk. Ilyenkor szinte mindig azt tapasztaljuk, hogy ez már nem lehetséges.

 

De mi is történik ilyenkor? Az ülésvasalat egy kis "csőröcskével" csatlakozik a gázlifthez. És ennél a csatlakozási pontnál található (bár ez nem látszik) a gázlift működtetéséért felelős szabályzógomb. Azonban ez a gomb műanyagból készül, ami a hegesztésnél keletkező nagy hő hatására megolvad. 

 

Ennek következtében pedig nem lehet működtetni a gázliftet, és ennek következtében a szék örökre ugyanabban a magasságban marad.

 

A ferdeszék jelenség

Ha szeretnénk elkerülni az elrepedt, eltört ülésvasalat, hintafunkció hegesztése során az összeolvadt székalkatrészek jelenségét, először szét kell bontani az ülésvasalatot a gázlifttől. Így elkerülhető ez a jelenség.

 

Ha már az ülésvasalat "önálló székalkatrészként" van a kezünkben, már el is lehet kezdeni a hegesztést. Ez általában nem szokott gondot okozni egy gyakorlott hegesztőnek. Miután kihűlt a hegesztett székalkatrész, össze is lehet szerelni az irodaszéket. A meglepetés ekkor szokott jelentkezni: a szék kényelmetlen, ugyanis az ülőlap ferdén áll. De vajon miért?

 

Ennek oka, hogy az ülésvasalatok vékony fémlemezből, idompréseléssel készülnek. És hegesztéskor az egyoldalú és nagy hőhatás következtében eldeformálódnak, elhúzódnak, aminek a következtében az ülőlap is ferdén fog állni.

 

 

Tapasztalatom szerint, ha egy ülésvasalat, vagy a hintafunkció elrepedt vagy eltörött, célszerű kicserélni, mint megpróbálkozni a hegesztésükkel. Ha a székalkatrész cseréje mellett dönt, kérjük nézze át azokat az anyagainkat, amik ebben segítséget nyújtanak Önnek. Ha az ülésvasalatokról, hintafunkciókról részletesebben is szeretne tájékozódni, javaslom hogy látogasson el az ülésvsalatokat részletesebben is bemutató oldalainkra.

Ülésvasalatokkal kapcsolatos gyakori kérdések >>

Az ülésvasalatok cseréjével kapcsolatos kérdések >>

 

Vásárlói vélemények

Kíváncsi rá, hogy vásárlóink hogyan vélekednek a webáruházról, illetve a működéséről? Akkor nézze meg vásárlóink véleményét:

Vélemények székalkatrésszel, székjavítással kapcsolatban >>

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>