TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Nem működik a gázlift. Ennek mi az oka? Mit tehetek?

A forgószék gázlift nem működik, nem mozog. Hogyan javíthatjuk?Az irodaszékek, vezetői fotelek egyik leggyakoribb meghibásodása a gázlift meghibásodása, tönkremenetele. Ez előfordulhat úgy, hogy a gázlift beragadt teljesen, így magasságban a szék nem állítható. De az is előfordul, hogy bár magasságban a széket lehet állítani, de használat közben a szék lassan leenged. Illetve az is előfordulhat, hogy a gázlift bár működik, de akadozik, akár lefelé, akár felfelé szeretnénk állítani.

De mit tehetünk ilyenkor? Mi a hiba, és azt hogyan lehet megjavítani? Máris mutatjuk Önnek.

 

 

A gázliftek meghibásodásának az okai és lehetséges javításuk

A fent sorolt gázlift működési hibát többféle ok is előidézheti. De vegyük sorjában, mi minden is képes a gázteleszkópoknál hibát okozni.

Gázlift, gázteleszkóp hibajalenségek

Akadozó gázlift

A gázlift akadozó mozgását leggyakrabban a gázlift tubusa és a gázlift munkahengere közötti műanyag távtartó rész törése, elmorzsálódása okozza. Ezt úgy tudja leellenőrizni, hogy a lábcsillagon lévő műanyag takaróelemet felhúzza, és ott a vastagabb (lábcsillagban lévő fém tubus) és a vékonyabb, fényes tengely (ülőlaphoz csatlakozik) között lévő műanyag távtartó betét megnézni. Ha törött, repedt, az szabad szemmel is jól látszik. Ha a távtart elem elmorzsálódott, akkor a szék alatt apró, fekete műanyag darabok szoktak előfordulni. Ebben az esetben a megoldás a gázlift, gázteleszkóp komplett cseréje.

 

Olajos, nem működő gázlift

Ha a gázlift nem működik, beragadt vagy lassan elenged, valószínűleg az okozza a hibát, hogy a gázlift belsejében lévő rejtett szabályzószelep meghibásodik, vagy  hidraulika tengelyen a tömítés átszakad. Ha ilyen előfordul, akkor a hidraulika olaj elfolyik. Ilyenkor vagy a gázlift alján, vagy a padlón olajfoltokat találhat. Ez a meghibásodás nem javítható, a komplett gázliftet ebben az esetben is cserélni szükséges.

 

Lassan leengedő, felemelkedő gázlift

Szintén gyakori hibajalenség, hogyha a székre ülünk, akkor a használat közben lassan leenged, ha viszont felkelünk róla, akkor nagyon lassan (pl. reggelre) magától felemelkedik. Ezt a hibát gyakran azonban nem a gázlift okozza, hanem az ülésvasalat vagy az ülőlap törése, elrepedése. Ilyen estekben a gázlift megfelelően működik, de ahogy mozgunk a széken, a repedés, törés miatt egy pillanatra benyomódik a gázlift tetején lévő szabályozó gomb, és sgy kicsit leenged a szék. Ha ilyent tapasztal, akkor alaposan nézze át a székvasalatot, vagy az ülőlap alját.

 

Leragadt, nem felemelhető gázlift

Az irodaszék gázlifteknél, vagy a vezetői fotelek gázliftjeinél előfordul, hogy bár az ülésvasalaton  található szabályzó kart lehet mozgatni, a gázlift mégsem emelkedik, vagy süllyed le. Ilyenkor a gázlift tetején lévő műanyag működtető gomb ment valószínűleg tönkre. De mivel a gázlift nem bontható módon kerül összeépítésre a gyártása során, így ez a hiba is csak a gázteleszkóp komplett cseréjével orvosolható.

A gázlift vagy gázteleszkóp lényeges eleme az irodai székeknek. Ha nem működik megfelelően, nem tudjuk beállítani a kényelmes munkavégzéshez szükséges ülésmagasságot. Ezért javasoljuk, hogy a megfelelően működö gázliftre mindig figyeljen oda, és ha szükséges. cserélje időben.

 

Megoldás gázlift hiba esetén

Általánosságban elmondható, hogy ha a gázlift, gázteleszkóp nem működik megfelelően, akkor a komplett gázliftet (tubus rész + munkahenger + távtartó elem) cserélni kell. Az egyes székgyártó cégek a pontos illeszkedés és zavartalan működés miatt egységes, bonthatatlan elemként kezelik.

 

De a szükségessé váló gázlift csere egyszerű elvégzéséhez többféle segítséget is kínálunk Önnek. Ha a székjavításhoz gázliftet szeretne rendelni, előtte célszerű elolvasnia írásos anyagainkat, amit a gázlift cseréjéről állítottunk össze Önnek.

 

Gyakorlati segítség a gázlift cseréhez

Gázlift cseréje - fényképes segítség az egyszerű gázlift cseréhez

Gázlift csere lépései fázisfotókkal >>
Gázlift cseréjéhez videós segítség Gázlift cseréje videóval >>

 

 

Vásárlóink véleménye a SzékSzervíz webáruházról