TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Hogyan tudom kiválasztani a megfelelő lábcsillagot?

Ha eltörött, meghibásodott a lábcsillag az irodaszékében, forgószékében vagy bőrfotelében, szükséges annak cseréje. Segítünk Önnek kiválasztani a székjavításhoz szükséges lábcsillagot, az alábbi anyagaink segtségével. 

A szék lábcsillagok, csillaglábak feladata a székre ható terhelések átvitele és szétosztása a padló felé. Sok különböző formájú és anyagú lábcsillag jött létre ezeknek a feladatoknak a minél magasabb szintű kielégítésére. Éppen ezért a lábcsillagok formai megjelenése, és anyaga rendkívül sokféle lehet.

 

Ezt tovább színesíti az egyes speciális funkciójú és stílusú székekhez az idők folyamán kialakuló újabb és újabb típusok. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban előforduló lábcsillag típusokat.

 

De ha már tudja, hogy milyen lábcsillagra van szüksége, csak nem tudja, hogyan cserélhetné ki egyszerűen, mi ebben is segítünk! Nézze meg részletes videónkat a lábcsillag, csillagláb cseréjéről.

 

Részletes videó a lábcsillag kicseréléséről >>

 

Gyakori lábcsillag tipusok bemutatása

 

Műanyag lábcsillag forgószékekhez, irodaszékekhez, főnöki fotelekhezÍves műanyag lábcsillag

Általában az egyszerűbb kivitelű székekhez, bőrfotelekhez használt lábcsillag típus. 10-es és 11 mm-es csapátmérővel kerül forgalomba. Az egyszerű kivitelűek hajlamosak a törésre. A modern székekhez, fotelekhez egyre elterjedtebben alkalmazzák. Ezekhez általában a drágább, üvegszállal erősített szerkezetű poliamid lábcsillagok használatosak. Teherbírásuk általában 110 kg.

Ez kell nekem, irány a webáruház >>

 

 

Forgószék, bőrfotel lábcsillag belső fémvázaFémbetétes lábcsillagok

Régebben az egyik legelterjedtebb, strapabíró és megbízható lábcsillag. A műanyag burkolat alatt acél zártszelvény található. Ebben helyezkedik el általában a műanyag görgőtartó persely, vagy a saját anyagából kisajtolt fészek.

Egyaránt használható irodaszékekhez, és fotelekhez is. Sajnos a gyártásuk megszűnt, nem elérhetőek.

 

 

 

Krómozott fém lábcsillag forgószékhezKrómozott fém lábcsillag

Egyre gyakrabban előforduló lábcsillag. Elsősorban az ázsiai importból származó forgószékek és fotelek szinte elmaradhatatlan megoldása. Anyaga krómozott acél. Stabil, törésre, meghibásodásra nem hajlamos. Egyedüli hátrányként a sérülékeny, krómozott felület említhető.

Ez kell nekem, irány a webáruház >>

 

 

 

Erősített alumínium lábcsillag vezetői fotelekhezÖntött, polírozott alumínium lábcsillag

Nagy teherbírású lábcsillag, 150 kg-os teherbírással. Egyre inkább kiszorítja a fémbetétes lábcsillagokat egyszerűbb kialakítása, és nagyobb teherbírása miatt. Anyaga öntött alumínium. polirozott matt fényes felülettel. Stabil kivitelű , törésre, meghibásodásra nem hajlamos. Elsősorban nagyobb, 150 kg-os igénybevétel esetén ajánlott.

Ez kell nekem, irány a webáruház >>

 

 

 

Faburkolatos lábcsillag belső fémvázzal elegáns vezetői fotelekhezFaburkolatos lábcsillag

Az igényes, felsővezetői fotelek lábcsillaga. A lábcsillag alapja egy masszív acélváz, melyre utólag kerülnek felszerelésre a különböző színűre pácolt és lakkozott fa alkatrészek. Mivel a fa alkatrészek a teherviselésben nem vesznek részt, így az acél vázszerkezet miatt stabil szerkezetet alkotnak.

A lábcsillag pácolt, lakkozott fa felülete kissé érzékeny, így könnyen sérül a faanyag, illetve a felületkezelés. 

 

Lábcsillagok jellemző meghibásodásai

A lábcsillag osztja el a görgők irányába a székre ható teljes terhelést. Így folyamatosan nagy terhelésnek vannak kitéve. Ezért készülnek manapság már a lábcsillagok öt ággal. Így egy-egy lábra –és ezen keresztül a görgőre- csak a terhelés 20 %-a jut. Ezért különösen fontos, hogy az öt görgő mindig leérjen a talajra.

Ha ez az egyenletes eloszlás megváltozik -mert a székkel hintázik, vagy pár görgő a vastag szőnyegen, a többi a parkettán nyugszik- az egy lábcsillagra jutó terhelés a szokásoshoz képest megnőhet. Ez idővel biztosan a lábcsillag töréséhez vezet.

A törést előidézheti a manapság egyre elterjedtebb öntött lábcsillagokra jellemző rejtett anyaghiba, öntési hiba is. A gyártás során az anyagba került levegőbuborék csökkenti a hasznos teherhordó keresztmetszetet, amelyik így a ránehezedő súlyt nem bírja elviselni és eltörik.

 

 

Az új lábcsillag kiválasztása és cseréje

 

Lábcsillag, csillagláb méretek ellenőrzése székjavítás előtt

1. Az új lábcsillag kiválasztása

Az eltörött lábcsillagokat sajnos javítani nem lehet. A műanyag lábcsillagok stabilan nem hegeszthetőek össze. A fémbetétes lábcsillagok sem javíthatóak hegesztéssel, mert a hegesztés során fellépő magas hőmérséklet miatt a lábcsillag vetemedik. Így a görgők nem tudnak egyenletesen felfeküdni a talajon. Ez ismételten gyors töréshez vezet.

Ezért csak új lábcsillag használatával orvosolható a meghibásodásuk. A csere előtt ellenőrizze le, hogy a lábcsillagba kerülő görgő csapjának mekkora az átmérője. Így nem kell új görgőt vásárolnia, felhasználhatja a már meglevőket is.

Célszerű még leellenőrizni a tönkrement lábcsillag középső furatának (B) átmérőjét is. Ez ma már a legelterjedtebb gázliftekhez illeszkedően 50 mm körüli, a csatlakozási pont kúpos kialakításából adódóan. Régebbi székeknél előfordult a 40 mm körüli átmérő is.

Le kell még ellenőrizni a lábcsillag ágainak a hosszát is (A). A rövidebb ágú (általában 25-27 cm-es) lábcsillag gyerekszékek alatt kerül felhasználásra. A közepes méretű ( cm-es) lábcsillag forgószékekhez való. A nagyméretű (67 cm-es) lábcsillag fotelekhez való. Ezeket a méreteket célszerű leellenőrizni az új alkatrész megrendelése előtt. Így könnyedén elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések.

De szükséges megmérni a csatlakozó görgő csapméretét is (C). Ha ezt sikerül megtudni, akkor a székében található régebbi görgők felhasználhatóak az új lábcsillaghoz, és nem kell belőlük újat rendelni. A görgő csapméretének egyszerű mérési leírását megtalálja a Székjavítási leírások között.

 

Székjavításkor a lábcsillagből először távolítsa el a székgörgőket2. A régi lábcsillag kivétele

A lábcsillag levétele nem egyszerű, de kis odafigyeléssel megoldható. Először is húzza ki tengelyirányban a lábcsillagból a görgőket. Lehet, hogy kicsit szorulnak már a használattól, így erősen és határozottan húzza. Ha a görgő csapja bennragadt a lábcsillagba, tengelyirányban fogóval az is kihúzható.

Majd szerelje le a forgószék felső részét, vagy a fotel teljes felépítményét. Ez általában a rögzítő 4 csavar kitekerésével megoldható.

Ezután állítsa a lábcsillagot a megmaradt részekkel a talpára, és a gázlift és lábcsillag csatlakozásánál fújjon be csavarlazító anyagot. Ezután várjon pár percet, hogy a szer hatni kezdjen.

Miután ez megtörtént, a kapcsolat enged, és már viszonylag egyszerűen hozzákezdhet a lábcsillag eltávolításához.

 

 

 

 

A lábcsillagból egy alátétfa segítségével üsse ki a gázliftet, nehogy az megsérüljön2.2 Lábcsillag bontás a gázlift kiütésével

A megoldás lényege, hogy a rossz lábcsillagból kell eltávolítani a jó gázliftet. Az ehhez szükséges eszköz egy körülbelül. 80 dkg-os, vagy annál nagyobb kalapács, és egy keményfa darab. Az alap kiinduló pont ennél a megoldásnál, hogy a székről, fotelről már a felépítményt lebontotta. Keressen egy stabil felületet (pl: asztal) és helyezze erre megfordítva a lábcsillagot.

Természetesen előtte nem árt gondoskodni az asztal védelméről (rongy, papír) A lábcsillagot helyezze úgy el az asztallapon, hogy minél nagyobb felületen, stabilan helyezkedjen el. Ezután a gázlift lábcsillagból kiálló csonkjára helyezzen el egy keményfa darabot, vagy egyéb stabil alátétet. Ezután tengelyirányban üsse ki a helyéről a gázliftet.

Ügyeljen arra, hogy a gázlift és vele a szék többi része hirtelen ráeshet a padlóra, és azon sérülést okozhat. Ezért célszerű a padlóra is védőanyagot helyezni. Ebben a megoldásban is szükséges egy társ segítsége, hiszen egyszerre kell tartani a lábcsillagot, az alátétet, valamint a kalapácsot is.

A gázlift kiütése előtt azonban vizsgálja meg, hogy a gázlift közepén a rögzítőgyűrű (a gázlift alja) kilóg-e a gázlift alsó peremének vonalából. Ugyanis ha kilóg, a kiütés közben a jól működő gázlift közepe olyan ütést kaphat, amitől tönkremegy. Ha kilóg, akkor a gázliftet a biztosítógyűrű kivételével meg lehet bontani. Ezután a gázliftet óvatosan szét lehet húzni. Ügyeljen arra, hogy a gázlift belsejében lévő apró alkatrészek milyen sorrendben voltak, hogy a lábcsillag cseréje után megfelelő módon rakhassa újra össze.

 

A régi székgörgők visszahelyezése az új csillaglábba3. Új lábcsillag elhelyezése

Az új lábcsillagba nyomja bele a görgőket ütközésig. Ügyeljen arra, hogy mind az öt görgő a helyére kerüljön. Ezután a gázliftes részre szerelje vissza a szék vagy fotel felépítményt.

Ezután a gázliftes felső részt csúsztassa a lábcsillagba. A két alkatrész egymáshoz kúposan illeszkedik, így azok automatikusan egymásba szorulnak. Ezután üljön bele a székbe, hogy a testsúlyától a két alkatrész véglegesen összeszoruljon.

 

 

 

 

 

 

Székgörgő behelyezésének az ellenőrzése székjavításkor az új lábcsillagnál3.1 Az új lábcsillag és a székgörgők ellenőrzése

Az új lábcsillagba nyomja bele a görgőket ütközésig. Ügyeljen arra, hogy mind az öt görgő a helyére kerüljön. Ezután a gázliftes részre szerelje vissza a szék vagy fotel felépítményt.

Ezután a gázliftes felső részt csúsztassa a lábcsillagba. A két alkatrész egymáshoz kúposan illeszkedik, így azok automatikusan egymásba szorulnak. Ezután üljön bele a székbe, hogy a testsúlyától a két alkatrész véglegesen összeszoruljon.

Érdemes megvizsgálni azt is, hogy a görgők megfelelően illeszkednek-e az új lábcsillagba. Ehhez helyezze a széket egy sík felületre, például egy asztalra. Ha a szék nem billeg, és mindegyik görgő érintkezik az asztallal, akkor a görgők megfelelően lettek benyomva. Ha az irodaszék billeg, keresse meg a kiálló görgőt, és nyomja be rendesen a helyére.

 

 

 

 

Szerszámok a lábcsillag, csillagláb cseréjéhez

Kéziszerszámok székjavításhoz, székalkatrész cseréhezSzeretnénk teljeskörűen is segíteni Önnek abban, hogy meghibásodott irodaszékét, forgószékét minél egyszerűbben és gyorsabban megjavíthassa, akár szakemberek bevonása nélkül. Ezért is készítünk a székalkatrészekhez részletes javítási, alkatrész cserélési útmutatókat. De még ezen túl is szeretnénk Önnek segíteni. Ennek érdekében mostantól webáruházunkban azokat a szerszámokat is megrendelheti, amik segítégére lehetnek a székalkatrész cseréjéhez, illetve természetesen a késöbbiekben is használhatja a ház vagy iroda körüli karbantartási, felújítási munkákhoz.

Természetesen a székjavításhoz szükséges kéziszerszámokat is raktárról, a székalkatrészekkel megyegyező nagyon gyors szállítási idővel tudjuk Önnek küldeni.

Székjavítási szerszám kínálatunk >>

 

 

4. Lábcsillag karbantartása

Szilikon spray használata a műanyag székalkatrész elemek tisztításához, ápolásához

 

 

A lábcsillag rendszeres karbantartást nem igényel. A használat során a cipőtől elpiszkolódhat, porosodhat. Tisztításához használjon általános tisztítószert. Szilikon olajos ronggyal átdörzsölve a műanyag burkolat újszerű megjelenésű lesz. Ez a bevonat azonban vonzza a port, így a lábcsillagot sűrűbben kell portalanítani.

 

 

 

Ügyfélszolgálat

Kérdése van a széklábcsillag cseréjével kapcsolatban? Valami információra még szüksége lenne székjavítással kapcsolatban? Munkaidőben keresse kollégáinka a +36 30 760 2655 telefonszámon, vagy levélben az info@te96bt.hu email címen.

 

SzékSzerviz garancia a forgalmazott székalkatrészekre

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>