Tippek és trükkök az irodaszék alkatrészek gyors cseréjéhez

Tippek, tanácsok és trükkök székjavításhoz

 

 

Jól tudjuk, hogy aki nem foglalkozik naponta az irodaszékekkel, annak nehéz eligazodni a különböző székalkatrészek világában. Ráadásul a köznyelvben szinte mindegyik székalkatrész megnevezésére számtalan meghatározás, szó létezik. Azért, hogy Ön ezek között gyorsan tudjon tájékozódni, összegyűjtöttük a leggyakrabban keresett székalkatrészek általános, gyakori megnevezéseit.

 

 

Székjavításhoz használt leggyakoribb székalkatrészek

Szerencsére a napjainkban gyártott és a napi 8 órás irodai használatra szánt forgószékek, irodaszékek megfelelően erősek, tartósak. Azonban van pár olyan elem, ami a használat során meghibásodik, elromlik vagy eltörik. De szerencsére ezek egyszerűen és viszonylag kis költséggel cserélhetőek. Egy kis odafigyeléssel, kézügyességgel pedig akár saját maga is elvégezheti a székjavítást, ezért külön nem érdemes irodaszékek szervizelésével foglalkozó vállalkozáshoz fordulni.

Hogy könnyen el tudja dönteni, érdemes-e a meggibásodott forgószék, irodaszék javításába belekezdenie, szeretnénk bemutatni a több mint 20 éves tapasztalatunk szerint a gazdaságosan cserélhető székalkatrészeket.

 

Gyakran meghibásodó székalkatrészek a székjavításhoz

Parkettagörgő irodaszékhez, forgószékhezSzékgörgő

Az irodaszék terhelését közvetítik a padló felé. Így egyes esetekben jelentős tehelést kapnak, amitől eltörnek, vagy a kerék leválik a csaprészéről. Nem javítható székalkatrész, kompletten cserélni szükséges.

A székgörgő gyakori nevei: görgő, székgörgő, irodai szék görgő, forgószék görgő, fotelgörgő, parkettagörgő, kerék, szék kerék, bútorgörgő

A székgörgők cseréjének részletes bemutatása: Székgörgő cseréjének a lépései >>

 

 

Lábcsillagok irodaszékekhez, vezetői fotelekhezLábcsillag

Az használat közben a felhasználó súlyát közvetíti öt felé elosztva a görgők, és azokon keresztül a padló felé. Leggyakoribb meghibásodása a törés. Így csak cserével javítható.

A lábcsillag gyakori nevei: csillagláb, csillagtalp, szék csillag, lábkereszt, székláb, pókláb, széklábtalp,

A lábcsillagok cseréjének részletes bemutatása: Lábcsillagok cseréjének a lépései >>

 

 

Gázlift, gázteleszkóp forgószékekhez, vezetői fotelekhezGázlift

A gázlift felelős az irodaszékek, forgószékek, vezetői fotelek fokozatmentes magasságállításáért. A gázlift bonyolult összetételű és nem bontható elem. Meghibásodás esetén kompletten cserélni szükséges.

A gázlift gyakori megnevezése: teleszkóp, gázteleszkóp, pumpa, gázpumpa, gázpatron, gázrugó

A gázliftek cseréjének részletes bemutatása: Gázliftek cseréjének lépései >>

 

 

Ülésvasalatok forgószékekhez, veteői fotelekhezÜlésvasalatok

Speciális fém szerkezet, amely az ülőlap és a gázlift kapcsolatáért, illetve annak szabályozásáért felelős székalkatrész. Gyakori meghibásodása a repedés, törés. Meghibásodás esetén célszerű cserélni, mivel a házilagos, hegesztéssel történő javítás során a nagy hőtől eldeformálódhat, elferdülhet, így ismét könnyen eltörik. Ráadásul a hegesztés során a gázlift tetején található szabályzógomb megolvadhat, és akkor a gázlift is használhatatlanná válik.

Az ülésvasalatok gyakori elnevezései: ülésvas, székvasalat, pieszra, hintafunkció, hintamechanika, fotelmechanika, fotelvas, kioldó, piesztra, szinkron- asszinkron mechanika

Az ülésvasalatok cseréjének részletes bemutatása: Ülésvas cseréjének lépései >>

 

A székjavítás kevéssé gazdaságos esetei

Vannak olyan meghibásodások, amik olyan speciális elemek, amit csak az adott szék gyártója használ. Kompatibilis cserealkatrész nincsem, így csak közvetlenül a gyártótól szerezhetóő be. Ez az esetek nagy részében a nagy távolság és a jelentős szállítási költségek miatt nem éri meg.

A másik az az eset, amikor a székjavításhoz rengeteg élőmunka szükséges, így bár az anyagár nem lenne sok, de a munkadíj miatt jelentősen megnőne a székjavítás költsége. Jellemző esetei ennek a forgószékek átkárpitozása, vagy a bőrfotelek újrabőrözése. Annak érdekében, hogy az egyes székalkatrészeket még könnyebben betudja azonosítani, készítettünk egy információs képet, az egyes székalkatrészek elhelyezkedéséről.

További kérdések a székjavításról

Egy-egy székjavítás során számtalan kérdés felvetődik a székjavítással kapcsolatban. Ezekről azonban készítettünk egy széleskörű segédanyagot, hogy Ön minél több kérdésre azonnali választ kapjon. Ezt magtalálja a Gyakori kérdések székjavítással kapcsolatban összefoglaló oldalunkon. Amennyiben konkrét kérdése van, kérjük küldje el nekünk az info@te96bt.hu email címre, vagy munkaidőben hívja munkatársainkat a +36 30 760 2655 telefonszámon.

Részletes segédanyagok a székalkatrészek cseréjéhez

A leggyakoribb székalkatrész meghibásodásokról, illetve a tönkrement irodaszék alkatrészek cseréjéről készítettünk Önnek egy rendkívül részletes segédanyagot, amit az alábbi elérhetőségen talál meg. Ebben kitértünk a székjavítással kapcsolatos minden apró részletre. A leírást fázisfotókkal is igyekeztünk még érthetőbbé tenni. Bízunk benne, hogy ezzel a sok segítséggel már Önnek is egyszerű lesz a meghibásodott forgószék, főnöki szék javítása, és így már nem kell szakembert hívnia a székalkatrész kicseréléséhez. 

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu