A fotel vagy forgószék felső fele imbolyog, jobbra balra billen. Mi lehet a hiba?

Tóth Gábor ügycezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ezt a hibát kétféle meghibásodás is okozhatja. vagy a gázlift belső szerkezete törött szét, vagy a székvasalat törött. De nézzük sorban.

A gázliftben széttört műanyag távtartóelem

Gázlift műanyag távtartó elem töréseEzt a hibajelenséget gyakran okozza egy műanyag elem törése a gázlift belsejében. A gázlift (a csillagláb és az ülőlap közötti függőleges elem) műanyag távtartó része eltörött. Ezt úgy tudja leellenőrizni, hogy a lábcsillagon lévő műanyag takaróelemet felhúzza, és ott a vastagabb (lábcsillagban lévő fém tubus) és a vékonyabb, fényes tengely (ülőlaphoz csatlakozik) között lévő műanyag távtartó betét törött, repedt. Ilyen esetben a szék alatt fekete műanyag morzsa szokott szétszóródva lenni. A megoldás a komplett gázlift cseréje.

A forgószékben, fotelben az ülésvasalat törött, repedt

 A másik meghibásodás, ami ilyen hibajelenséget okozhta, ha az ülőlap alatti székvas eltörött, vagy berepedt. Ilyenkor a gázlift felső fele és az ülésvasalat felső fele nem tud szorosan illeszkedni. Ez szemmel is jól látható hiba. Megoldás ilyenkor az ülésvasalat cseréje. Az ülésvasalat utólagos hegesztését azonban nem javasoljuk, mert hegesztés közben a keletkező magas hőtől tönkremehet a gázlift, vagy a tetején lévő működtető gomb megolvad. De eldeformálódhat az ülésvasalat is, ami így ismételten gyors töréshez vezethet.

 

A gázliftekről, gázteleszkópokról részletes segítséget talál weboldalunkon: Gázliftek és működésük >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu