A fotel vagy forgószék felső fele imbolyog, jobbra balra billen. Mi lehet a hiba?

Tóth Gábor ügycezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ezt a hibát kétféle meghibásodás is okozhatja. vagy a gázlift belső szerkezete törött szét, vagy a székvasalat törött. De nézzük sorban.

A gázliftben széttört műanyag távtartóelem

Gázlift műanyag távtartó elem töréseEzt a hibajelenséget gyakran okozza egy műanyag elem törése a gázlift belsejében. A gázlift (a csillagláb és az ülőlap közötti függőleges elem) két részből áll. Az egyik a fix rész, az úm. tubus, ami fixen rögzül a lábcsillagban. A másik elem a munkahenger, ami függőleges irányban mozog, így állítva a forgószék magasságát. A két rész között található egy műanyag távtartó elem. Ha ez a műanyag távtartó eltörött, akkor a két rész távolsága változhat, azaz billenhet. . Ezt úgy tudja leellenőrizni, hogy a lábcsillagon lévő műanyag takaróelemet felhúzza, és ott láthatja, hogy a vastagabb (lábcsillagban lévő fém tubus) és a vékonyabb, fényes tengely (ülőlaphoz csatlakozik) között lévő műanyag távtartó betét törött, szétrepedt, vagy régebbi hiba esetén akár hiányozhat is. A törött műanyag elem ugyanis a további székhasználat során szétmorzsolódik, eltűnik a gázliftből. Ilyen meghibásodásra utalhat az is, ha a szék alatt fekete műanyag darabokatm morzsákat talál szétszóródva.

 

A távtartó műanyag elem a kész gázlift része, külön nem elérhető. Így ha azt látja, hogy az a távtartó elem törött, a megoldás csak a komplett gázlift cseréje.

 

A gázliftekről, gázteleszkópokról részletes segítséget talál weboldalunkon: Gázliftek és működésük >>

A forgószékben, fotelben az ülésvasalat törött, repedt

Ülésvasalat repedése, töréseA másik meghibásodás, ami a billegést okozhatja, ha az ülőlap alatti székvas eltörött, vagy berepedt. Leggyakrabban az ülőlap és az ülésvasalat találkozásánál lévő "csőröcske" reped vagy eltörött. Ilyenkor az ülésvasalat törött része mozog, így billegést okoz. Ez szemmel is jól látható hiba. Ezért javasoljuk, ha ilyen székhibát észlel, fordítsa fel a széket vagy fotelt, és nézze át gondosan a vasalatot.

 

Ha a székvasalaton repedést vagy törést lát, akkor azt ki kell cserélni. Felmerülhet, hogy esetleg hegeszteni lehet a vasalatot. Az ülésvasalat utólagos hegesztését azonban nem javasoljuk, mert hegesztés közben a keletkező magas hőtől tönkremehet a gázlift, vagy a tetején lévő működtető gomb megolvad.

 

De a hegesztés közben a nagy hőtől az ülésvasalat akár el is deformálódhat. Ilyenkor az ülőlap bár nem billeg, de ferdén áll. Így a használat közben a terhelése nem lesz egyenletes, ami így ismételten gyors töréshez vezethet.

 

Az ülésvasalatokról részletes segítséget talál weboldalunkon: Ülésvasalatok bemutatása és cseréje >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot munkanapokon 9.00 - 17.00 óra között.

Email cím, ahova a választ küldhetjük:*
Hogyan szólíthatjuk?*
Telefonszám, ahol egyeztetni tudunk Önnel:
Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni
A hiba beazonosításával kapcsolatos kérdés
Termékkel kapcsolatos kérdés
Termék cseréjével kapcsolatos kérdés
Szállítási idővel és módokkal kapcsolatos kérdés
Számlázással, fizetéssel kapcsolatos kérdés
Az Ön kérdése
Ha képet szeretne küldeni a cserélendő székalkatrészről, itt feltöltheti
További kép a székjavításhoz

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános szerződési feltételeit és az Adatkezelési tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>

 

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu