TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Hogyan mérjem meg a cserélendő székalkatrész méreteit, hogy megfelelőt rendeljek helyette?

Székalkatrész jellemző méreteinek a meghatározása, hogy jó székalkatrészt rendeljenAhhoz, hogy a megfelelő méretű székalkatrész tudja megrendelni, mindenképpen javasoljuk a cserélendő székelem főbb paramétereinek a megmérését. Ugyanis sok székalkatrész ránézésre egyformának tűnik, azonban a méreteikben apró eltérések lehetnek. Így ha rászánja az időt a mérsére, akkor biztosan a megfelelő méretű székalkatrészt fogja megrendelni a székjavításhoz. Ezáltal el tudja kerülni a nem megfelelő méretű székalkatrész megrendeléséből adódó székalkarész cserét.

Amennyiben a meghibásodott székalkatrészt semmilyen módos nem tudja megmérni, kérjük küldje el a meghibásodott termék, illetve a teljes szék fotóját az info@te96bt.hu címre. Minél több képet küld és minél több nézetből, annál egyszerűbben látjuk, hogy milyen székalkatrészt keres. SzékSzervizes kollégáink az elküldött képeket megnézik, és ez, valamint a sokéves tapasztalatuk alapján ajánlanak hozzá megfelelő alkatrészt.

Ezt emailben a megfelelő szöveges kiegészítéssel elküldjük Önnek, és ez alapján várhatóan már sikerül a megfelelő székalkatrészt kiválasztania.

 

Tipikus székalkatrész méretek

Annak érdekében, hogy tudja, milyen méretekre célszerű figyelnie - és így természetesen megmérnie - megmutatjuk Önnek a legjellemzőbb székalkatrészek megjhatározó méreteit.

 

Székgörgő fontos méretei

Székgörgő csapátmérőjének megmérése a megfelelő székalkatrész kiválasztásáhozA székgörgő fontos része a széknek, hiszen a súlyt (a szék és a használó együttes súlyát) adja át a talajnak. Ez folyamatso igénybevételt jelent, ezért tapasztalatunk szerint ha egy görgő már tönkrement, célszerű kicserélni mind az öt darabot, mert várható azok közeli tönkremenetele is.

A székgörgőnél az egyik legfontosabb a csapátmérő meghatározása, amit a rajzon "B" betűvel jelöltünk. Ez a régebbi székeknél 10 mm (9,6 - 10,0), míg az újabbaknál 11 mm (10,6 - 11,0) átmérőjű szokott lenni. A csapátmérőt legegyszerűbben tolómérővel lehet megmérni. De mit tegyen, ha nincs otthon Önnek tolómérője? Máris mutatjuk a megoldást! Bemutatunk Önnek egy egyszerű módszert a csapátmérő meghatározásához. Ehhez mindössze egy kis darab papírra, tollra vagy ceruzára, és egy sgyszerű volazóra lesz szüksége

Megnézem a csapátmérő egyszerű meghatározását >>

A görgő másik fontos mérete a kerékátmérő. A legtöbb forgószéknél ez 50 mm, azonban előfordulhatnak 60 mm és 65 mm magas görgők is. De ha egy szett (5 db) görgőt rendel, akkor az biztosan egyforma magas lesz, és nem fog billegni. Érdekes lehet még a csap hosszúsága is, bár ez gyártónkként eléggé eltérhet egymástól. A tapasztalatun szerint ennek a méretnek nincs különösebb jelentősége, mert a görgő csapján minden esetben van egy kis vállrész, ami felfekszik a lábcsillagra, és it  történik meg a terhelés átadása.

 

Lábcsillag fontos méretei

A lábcsillag, csillagláb főbb méretei székalkatrész cseréhezA lábcsillagnál 3 fontos méret létezik. Az első a lábcsillaghoz tartozó görgő befogadására alkalmas fészek átmérője. Ezt a képen "C" betűvel jelöltük. Ez a méret azért szükséges, hogy ha az új, illetve a régi lábcsillagnál ez a méret megegyezik, akkor a meglévő székgörgőket át tudja tenni az új lábcsillagba is. Így nem kell azokból is újat rendelni, így jelentős összeget meg tud takarítani.

A lábcsillagnál a másik fontos méret a lábcsillag hossza, amit a képen "A" betűvel jelöltünk.  Ez azért lehet fontos, mert ha egy hintafunkciós, billenős fotel vagy forgószék alá rövidebb lábcsillagot teszünk, akkor az borulékonnyá válhat. Ezért nagyobb irodai székek alá célszerű minél nagyobb lábhosszúságú lábcsillagot rendelni.

A lábcsillag közepén van egy lyuk, amit a rajzon "B" betűvel jelöltünk. Szerencsére ez a méret szabvály, így ezzel kevésbé kell foglalkozni. Ennek az átmérője 45-50 mm, gyyártótól függően. Az egyes gyártók ugyanis kúpos végű gázliftet használnak, így azok kúpos vége jól bele tud illeszkedi az új lábcsillagba.

 

Gázlift vagy gázteleszkóp fontos méretei

Gázlift, gázteleszkóp főőb méretei - ismerje meg, hogy a megfelelőt rendeljeA gázliftek első ránézésre eléggé egyformának tűnnek. Ami igaz is, mert az alsó, a lábcsillagba csatlakozó alsó részük átmérője 45 - 50 mm, a kúpos kialakításuknak köszönhetően. A munkahenger felső része, ami az ülésvasalathoz csatlakozik, enyhén kúpos. Az "F" betűvel jelölt méret 27 - 28 mm.

A gázliftek leglényegesebb eltérő mérete a rajzon "A betővel jelölt fix cső rész, az ún. tubus. Ez határozza meg, hogy a gázliftet milyen magasra lehet emelni, illetve süllyeszteni. Ekkek mértékét a "B" illetve a "C" méret határozza meg. De a legfontosabb gázlift paraméter az "A" méret. Így ezt mindenképpen meg kell mérni. Ebbe a méretbe beletartozik az a tubus rész is, ami a lábcsillagban van. Így azt is vegye figyelembe.

És ez alapján már meg tudja határozni, hogy Önnek fotel, irodaszék vagy magasított, netán extra magasított gázliftre van szüksége.

 

Ülésvasalat, hintafunkció főbb méretei

Székvasalat, hintafunkció jellemző mérete a felfogatási pontok közötti távolságAz ülőpap alatti vasalatok jellemző meghibásodása a vaslat törése, repedése. Ez sajnos nem javítható, csak a cseréje jelent megoldást a székjavításra. Bár lehet próbálkozni a hegesztésükkel is, de tapasztalatun szerint a hegesztésnél fellépő magas hő miatt elvetemednek, elferdülnek - és meg is gynengülnek. Így rövidesen újabb helyen fognak eltörni, megrepedni. Ezért javasoljuk a cseréjét minden esetben.

Ennek a székalkatrésznek a legfontosabb mérete az ülőlaphoz való felfogatási pontok távolsága. Ezt a rajzon "A" és "B" betűkkel jelöltük. Mindenképpen olyan székvasalatot kell választani, ahol a régi, illetve az új székalkatrészek felfogatási pontjai megegyeznek. 

 

Vásárlóink véleménye a SzékSzervíz webáruházról