A székem alatt fekete műanyag morzsákat találtam. Ez mi lehet?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A hibajelenséggel kapcsolatos kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Előfordul, hogy takarításkor a szék alatt apró fekete műanyag morzsával találkozunk. Ez alapján még nem biztos, hogy arra gondolunk, hogy az irodaszékünk meghibásodott. Azonban ez a gázlift meghibásodásának egyik kezdeti előjele.

 

Gázlift távtartó persely

Gázlift, gázteleszkóp távtartó perselyeEzt a hibajelenséget egy műanyag elem törése, szétrepedése okozza. A gázlift belsejében, az álló, ún. tubus rész, valamint a gázlift munkahengere között egy műanyag távtartó elem található. Ez a műanyag elem folyamatosan nagy igénybevételnek van kitéve.  Az apró, fekete műanyag morzsák innét származnak, mert ha az elem eltörött, a szék használata közben a folyamatos forgás által innét apró  műanyag darabkák válank le. Ezeket találjuk meg idővel a szék alatt.

Hogy ez a műanyag távtartó valóban eltörött-e, vagy milyen mértékben ment már tönkre, Ön is le tudja ellenőrizni. Ehhez nem kell mát tennie, mint megnézni a gázliftt tubusa, illetve munkahengere közötti távtartót. A gázliftet általában takaróelem fedi.  Ezt a takaróelemet kell felhúzni az ülőlap alá, így már hozzáféhetővé, láthatóvá válik a távtartó. Ehhez célszerű a széket a legmagasabb üléspozícióba állítani, hogy a gázlift teljesen nyitott legyen. Ha azt látja, hogy a műanyag távtartó elem törött, repedt, várhatóan hamarosan a gázlift teljes meghibásodása várható. Ilyen távtartó elemet külön nem lehet vásárolni, mert a gyártóktól csak a komplett, összeépített gázliftet tudjuk beszerezni. Így a megoldás majd a komplett gázlift cseréje lesz.

 

Vásárlói vélemények

Kíváncsi rá, hogy vásárlóink hogyan vélekednek a webáruházról, illetve a működéséről? Akkor nézze meg vásárlóink véleményét:

Vélemények székalkatrésszel, székjavítással kapcsolatban >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszék meghibásodásával kapcsolatban? Vagy a székjavításhoz szükséges alkatrészről szeretne még több információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu