TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Honnan tudom, hogy 10 mm-es vagy 11 mm-es székgörgőre van szükségem?

A forgószék görgőket két méret jellemzi. Az egyik - és talán a legfontosabb méret - a csapátmérő. Ez az a fém csap elem, ami mindig a görgő része. 

Tipp: ha Önnnek a székgörgője eltört, és ez a csap most a lábcsillagból áll ki, akkor azt mindenképpen el kell távolítani, hiszen az új székgörgő minden esetben tartalmazza a fémcsapot is. A lábcsillagba szorult csap elátvolításához segítséget talál az alábbi linken:

Beragadt székgörgő csap eltávolítása >>

 

Jelenleg a forgalomba lévő székekhez tartozó székgörgők jellemzően kétféle csapátmérővel készülnek. Az ezek közötti különbség szabad szemmel nemigen látható, így ezt a kérdést csak pontos méréssel lehet eldönteni. De nézzük is át, mi határozza meg, hogy melyik székgörgőt válassza. A forgalomba lévő székek kétféle csapátmérővel készülnek. Ez 10 mm -es, vagy 11 mm -es csapátmérőt jelent. Ezt ezért fontos meghatározni megrendelés előtt, mert ha 10-es helyett 11-es csapos görgőt rendel, akkor azt nem fogja tudni betenni a már meglévő lábcsillagba. Ha viszont a 11-es csaposhoz 10 mm-es csapátmérőjű székgörgőt rendel, akkor az egyszerűen ki fog csúszni a helyéről, amikor megemeli a széket. Így különösen fontos, hogy a megfelelő csapátmérőjű székgörgőt rendelje meg.

 

Cserélendő székgörgő csapátmérő meghatározása

 

Székgörgő csapátmérőjének meghatározása egyszerűen

Ezért azt javasoljuk, hogy megrendelés előtt minden esetben mérje meg a székgörgő csapjának az átmérőjét. A csapátmérőt legegyszerűbben egy tolómérővel tudja megmérni. Azonban ha ilyen mérőeszköz nem áll rendelkezésére, akkor más módszerhez kell fordulni. Ehhez kitaláltunk Önnek egy egyszerű módszert, így elég egy darab papír meg egy vonalzó a csapátmérő meghatározásához. Ismerje meg a módszert, amivel szinte gyerekjáték a Csapátmérő mérése

Ha sikerült meghatározni, milyen székgörgőre van szüksége, a székgörgő kínálatunkból már egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő tipust. Ezután már a Székgörgő csere lépései segédanyagunkkal pillanatok alatt ki is cserélheti azt.

A másik jellemző székgörgő méret a görgő kerekének az átmérője. Ez a méret a görgőknél átalában szabványos, egyes gyártók ugyanolyan jellemzú méretsorral készítik. Így megkülönböztetünk standard 50 mm-es, vagy nagyméretű, 60 mm-es és 65 mm-es székgörgőket is. 

A webáruházunkban található sokféle székgörgő nálunk mindig raktárkészleten van, így ha szüksége van standard görgőre, parkettagörgőre, vagy nagyméretű desig görgőre, akkor az gyorsan, 1-2 munkanap alatt Önnél lehet.

 

SzékSzervíz vásárlóink véleménye