TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Parkettagörgő 10 mm csapátmérővel

Parkettagörgő irodaszékhez 10-es csappal
Parkettagörgő irodaszékhez 10-es csappal
Parkettagörgő irodaszékhez 10-es csappal
Parkettagörgő irodaszékhez 10-es csappal
Parkettagörgő irodaszékhez 10-es csappal
Parkettagörgő irodaszékhez 10-es csappal

Parkettagörgő 10 mm csapátmérővel

Parkettára és más kemény felületekre is alkalmas parkettagörgő 10 mm csapátmérővel. A puha futófelület miatt szalagparkettára, laminált parkettára, metlakira, csempére, padlólapra, gress lapra, betonra és egyéb kemény felületekre ajánlott. Ezek mellett vinyl padlóra is ezt javasoljuk.

Fék nélküli kivitel, szabadon guruló görgő.

A forgószék görgők a könnyen cserélhető székalkatrészek közé tartoznak. A székgörgők cseréjéről részletes leírást talál oldalunkon: Székgörgő csere lépései >>


Megbízható bolt minősítés az Árukereső.hu minősítése alapjánFontos információ! Mielőtt megrendeli a megfelelő székalkatrészt, kérjük ellenőrizze le annak a fontosabb méreteit, hogy biztosan a megfelelő székalkatrészt küldjük el Önnek.

Bővebben
Szállítási idő :
3 munkanap
Szállítási költség futárral, csomagautomatával :
GLS futárral vagy Foxpost automatával 1.790 Ft
Szállítási költség személyes átvétellel :
Kecskeméti üzletünkben a Külső-Szegedi út 136. alatt - ingyenes
Márka/Gyártó :
SzékSzervíz
Fék típus :
Fék nélküli
Kerék átmérője (A) :
50 mm
Csap hossza (C) :
32 mm
Csap átmérője (D) :
10 mm
További adatok
Raktáron :  20 db
850 Ft (669 Ft + ÁFA) Gyors, 1-3 napos szállítási idővel
Részletek

A parkettagörgő kiválasztása

A parkettagörgő megrendelése előtt kérjük ellenőrizze le a cserélendő székgörgő csapátmérőjét, hogy biztosan a megfelelő méretű csapos kivitelt válassza. Ez egy tolómérő segítségével gyorsan és könnyen elvégezhető.

De mit tegyen, ha nincsen tolómérője? Nos, ehhez készítettünk egy részletes segédanyagot, aminek segítségével egy vonalzó, papírdarab és ceruza vagy toll segítségével ezt könnyen leellenőrizheti.

Parkettagörgő csapátmérő megmérése >>

 

Székgörgők bemutatása és szerepük

Székgörgő, parkettagörgő és ESD székgörgő választékunkA székgörgők szerepe a szék és a talaj közötti kapcsolat és a talaj síkján való szabad mozgás biztosítása. Feladatuk még a székek mozgatásának megkönnyítése: hiszen a forgószék odébb gördítéséhez sokkal kevesebb erőkifejtés szükséges, mint elcipelni azt. Ez az előnye főleg a nyílt terű irodákban szemléletes, ahol a székek száma megegyezik a dolgozók számával, így az egyik munkatárs íróasztalánál tartott rögtönzött egyeztetéshez ki-ki könnyen magával viheti a saját ülőalkalmatosságát.

 

A székgörgő típusai

A padlófelülethez való illeszkedés szerint normál és puha futófelületű görgőket lehet megkülönböztetni. A normál, kemény futófelületű görgők végső soron bármilyen felületen használhatók, de ajánlottan inkább csak szőnyegre, padlószőnyegre, linóleumra, azaz lágyabb felületekre alkalmasak. Kemény felületen ezek zajosabbak, hamarabb kopnak és idővel lekoptatják, összekarcolhatják például a laminált parketta felszínét.

Az úgynevezett parkettagörgők gumírozott futófelülettel vannak ellátva, így parkettára, kerámia lapokra, és egyéb kemény felületekre ezek ajánlottak, mert csendesen gördülnek és kímélik a padlót. A parkettagörgő futófelülete olyan anyaggal van bevonva, ami megakadályozza a görgő statikus feltöltődését. Így a porszemek, apróbb szennyeződések nem tapadnak hozzá a futófelülettel, így nem karcolja össze a parkettát.

A különböző típusú padlókhoz a megfelelő futófelületű görgők helyes megválasztásával jelentősen megnövelhető mind a görgők, mind a padlózat élettartama. Mindkét futófelületű görgőből létezik mechanikus fékes és automata fékezős görgő is. A mechanikus fékes görgőkön egy kar lenyomásával a görgők rögzíthetők, vagyis az így beállított helyzetben a szék oldalirányban nem mozdul el, a kar felemelésével a görgők futófelülete újra mobil. Az automata fékezős görgők abban az esetben mozognak szabadon, ha a székben ülnek. Amikor a székre nem nehezedik a testsúlyból eredő nyomás, az automata görgők lefékeződnek, így a szék stabilan a helyén marad.

A görgők további lényeges paramétere a kerékátmérő. Minél nagyobb a kerék, annál könnyebben gördül egyenetlen talajon, például szőnyegen is. Emellett az autófelnikhez hasonlóan, a nagyobb kerekekkel elegánsabbnak tűnik a szék, nagyobb presztízs kapcsolódik hozzá. A piacon előforduló székgörgők méretük szerint 40, 50, 60, 65 mm kerékátmérővel rendelkeznek. A görgőméret szinte minden forgószék esetében szabadon választható. A gyártók alapértelmezésben leggyakrabban az 50 mm-est kínálják székeikhez.

Egyes munkahelyeken, főleg ahol elekronikai szerelést, összeszerelést végeznek, előírás lehet az ESD székgörgő, vagy ESD tappancs. Webáruházunkban természtesen ilyem speciális ESD görgőket is talál.

Praktikum: Érdemes figyelembe venni, hogy a kereskedelemben több féle csappal, azaz függőleges tengellyel rendelkező görgő van forgalomban! Ha cserélni kell a szék görgőit, akkor fontos azonosítani, hogy a jelenlegi görgőknek milyen átmérőjű a csapja, és esetleg elvinni vásárláskor az egyik görgőt mintának, hogy biztosan a megfelelőt válasszuk. (A leggyakoribb a 10 és 11 mm-es.)

 

Székgörgők ergonómiai előnye

A görgős szék lehetővé teszi az ülés közbeni szabad mozgást, az egyszerű helyváltozást. A mozgások csökkentik a felhalmozódó stresszt, így a mentális egészség megőrzésében is szerep tulajdonítható a görgőknek. Ha megfelelő görgőket alkalmazunk a különböző felületekre, akkor csökkenthetjük a zajt, ami egy irodában, egy szellemi termékeket létrehozó közegben fontos tényező. A felesleges, elkerülhető zajszennyezés ugyanis csökkenti a koncentrációs készséget és avval a hatékonyságot, ami így akár pénzügyi károkat is okozhat a vállalkozásnak. A jól megválasztott görgőkkel egyszerre csökkentjük a kopást, a zajt, és őrizzük meg a koncentrációt az irodában. Praktikum: A padló és a szőnyeg védelmére a forgószékek alá székalátétet is elhelyezhetünk. A kemény padlóra sima felületű padlóvédő, a szőnyegre mintázott felületű padlóvédő székalátét javasolt.

 

A székgörgőket még ezeken a gyakori neveken is ismerheti: görgő, kerék

 


Gyakori kérdések a székalkatrészek kiválasztásával kapcsolatban

Szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a székjavításhoz szükséges alkatrészt minél gyorsabban kiválaszthassa, illetve segíteni abban, hogy biztosan jó méretű székalkatrészt rendeljen.Illetve szeretnénk segíteni abban is, hogy a megrendelt székalkatrészeket minél egyszerűbben be tudja építeni irodaszékébe, forgószékébe. Ezért rengeteg információs anyagot készítettünk, ami segít ebben Önnek. 

Székalkatrészek beszerelése >>

Székjavítási leírások >>

Tönkrement székalkatrészek, hibajelenségek >>

Székalkatrész webáruház használata >>

Irodaszék karbantartási tanácsok >>

Székalkatrész rendelési kérdések >>

Székalkatrész szállítási kérdések >>

Számlázással kapcsolatos kérdések >>

Fizetéssel kapcsolatos kérdések >>

Ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdések >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszék meghibásodásával kapcsolatban? Vagy a kiválasztott székalkatrészek szállításáról, vagy a fizetési lehetőségekről szeretne még több információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra között hívja SzékSzervizes kollégánkat a +36 30 760 2655 telefonszámon.

 

Vásárlóink véleménye a SzékSzervíz webáruházról

 

Adatok
Cikkszám
G0-PAR-10
Üzenetküldés