TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel

Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel
Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel
Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel
Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel
Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel
Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel

Normál székgörgő 11 mm-es csapátmérővel

Standard kivitelű irodaszék görgő 11 mm csapátmérővel. A kemény futófelület miatt elsősorban szőnyegre, padlószőnyegre, linóleumra és PVC-re ajánljuk. A görgő magassága 50 mm.

Fék nélküli kivitel, szabadon guruló görgő.

A forgószék görgők a könnyen cserélhető székalkatrészek közé tartoznak. A székgörgők cseréjéről részletes leírást talál oldalunkon: Székgörgő csere lépései >>


Megbízható bolt minősítés az Árukereső.hu minősítése alapjánFontos információ! Mielőtt megrendeli a megfelelő székalkatrészt, kérjük ellenőrizze le annak a fontosabb méreteit, hogy biztosan a megfelelő székalkatrészt küldjük el Önnek.

Bővebben
Szállítási idő :
3 munkanap
Szállítási költség futárral, csomagautomatával :
GLS futárral vagy Foxpost automatával 1.790 Ft
Szállítási költség személyes átvétellel :
Kecskeméti üzletünkben a Külső-Szegedi út 136. alatt - ingyenes
Márka/Gyártó :
SzékSzervíz
Fék típus :
Fék nélküli
Kerék átmérője (A) :
50 mm
Csap hossza (C) :
22 mm
Csap átmérője (D) :
11 mm
További adatok
Raktáron :  23 db
450 Ft (354 Ft + ÁFA) Gyors, 1-3 napos szállítási idővel
Részletek

Székgörgő csapátmérő egyszerű mérése

 

Székjavításhoz a székgörgő csapátmérő mérése tolómérővel

 

Eltörött a székgörgő? Vagy szétesett a két félkerék? Ezek sajnos gyakran előforduló székgörgő meghibásodások. Ilyenkor a tönkrement, meghibásodott székalkatrészt ki kell cserélni. Azonban ahhoz, hogy  a megfelelő, új székgörgőt ki tudja választani, meg kell mérnie a csapátmérőt.

Erre azért van minden esetben szükség, mert ha a szükségesnél vastagabbat csapátmérőjűt rendel, akkor nem lehet beletenni a lábcsillagba. Ha azonban a szükségesnél kisebb csapátmérőjű, vékonyabbat rendel, ha felemeli a széket, a gösgők ki fognak potyogni a lábcsillagból. Ezért kérjük, hogy rendelés előtt mérje meg, milyen csapos székgörgőre van szüksége.

A csapátmérő meghatározásának bevált és egyszerű módja a tolómérő használata. De mit tehet akkor, ha nincsen otthon tolómérője?  Ennek meghatározására mutatjuk be ezt az villámgyors és egyszerű módszert. Az ötlet abból áll, hogy nem kell semmilyen különleges eszköz vagy módszer. Az ellenőrző mérést elvégezhetjük mindössze egy papírcsik, vagy egy kis darab madzag esetleg cérnaszál segítségével. Illetve a csapátmérő meghatározásához szükséges még egy egy hagyományos iskolai vonalzó is.

 

Székgörgő csapátmérő mérése

Most pedig vegyük végig sorjában, lépésenként, mit is kell Önnek tennie. Készítettünk pár fotót is, hogy még egyszerűbb legyen Önnek az ellenőrző mérés elvégzése.

Székgörgő csapátmérőjének meghatározása vonalzó segítségével. Székgörgő cspátmérő mérése filctoll és papírlap segítségével

 

1. lépés: Keressen egy vékony csíkra vágott papírdarabot vagy cérnaszálat
2. lépés: Tekerje körbe a székgörgő kiálló csap részén, majd jelölje be egy tollal, filctollal ahol körbeért a papír vagy a cérna
3. lépés: Vegye le és simítsa ki a papírcsikot vagy a cérnát és mérje meg a vonalzóval a kapott hosszot
4. lépés: Csapátmérő meghatározása. Mivel a csap kör alakú, így a kerület (esetünkben a lemért hosszúság) K = d x Pí képlettel számolva 10 mm-es csapátmérő esetén 31,40 mm míg a 11 mm-es csapátmérő esetén 34,54 mm
5. lépés: Mivel már tudja, milyen csapos székgörgőre van szüksége, meg is tudja rendelni webárzházunkban.

 Mint látja, bár a csapátmérőben csupán hajszálnyi a különbség (10 vagy 11 mm), a kerületükben viszont már jelentős,  több mint 3 mm. Ez pedig már szabad szemmel is jól látható különbséget jelent. Ezzel az egyszerű módszerrel Ön is könnyen leellenőrizheti, hogy a 10-es vagy 11-es csapos székgörgőt kell rendelnie. Így elkerülhet egy esetleges cserét, amivel pedig időt, és csere-szállítási költség elmaradása miatt pénzt is spórolhat.

 

Székgörgők bemutatása és szerepük

Székgörgő, parkettagörgő és ESD székgörgő választékunkA székgörgők szerepe a szék és a talaj közötti kapcsolat és a talaj síkján való szabad mozgás biztosítása. Feladatuk még a székek mozgatásának megkönnyítése: hiszen a forgószék odébb gördítéséhez sokkal kevesebb erőkifejtés szükséges, mint elcipelni azt. Ez az előnye főleg a nyílt terű irodákban szemléletes, ahol a székek száma megegyezik a dolgozók számával, így az egyik munkatárs íróasztalánál tartott rögtönzött egyeztetéshez ki-ki könnyen magával viheti a saját ülőalkalmatosságát.

 

A székgörgő típusai

A padlófelülethez való illeszkedés szerint normál és puha futófelületű görgőket lehet megkülönböztetni. A normál, kemény futófelületű görgők végső soron bármilyen felületen használhatók, de ajánlottan inkább csak szőnyegre, padlószőnyegre, linóleumra, azaz lágyabb felületekre alkalmasak. Kemény felületen ezek zajosabbak, hamarabb kopnak és idővel lekoptatják, összekarcolhatják például a laminált parketta felszínét.

Az úgynevezett parkettagörgők gumírozott futófelülettel vannak ellátva, így parkettára, kerámia lapokra, és egyéb kemény felületekre ezek ajánlottak, mert csendesen gördülnek és kímélik a padlót. A parkettagörgő futófelülete olyan anyaggal van bevonva, ami megakadályozza a görgő statikus feltöltődését. Így a porszemek, apróbb szennyeződések nem tapadnak hozzá a futófelülettel, így nem karcolja össze a parkettát.

A különböző típusú padlókhoz a megfelelő futófelületű görgők helyes megválasztásával jelentősen megnövelhető mind a görgők, mind a padlózat élettartama. Mindkét futófelületű görgőből létezik mechanikus fékes és automata fékezős görgő is. A mechanikus fékes görgőkön egy kar lenyomásával a görgők rögzíthetők, vagyis az így beállított helyzetben a szék oldalirányban nem mozdul el, a kar felemelésével a görgők futófelülete újra mobil. Az automata fékezős görgők abban az esetben mozognak szabadon, ha a székben ülnek. Amikor a székre nem nehezedik a testsúlyból eredő nyomás, az automata görgők lefékeződnek, így a szék stabilan a helyén marad.

A görgők további lényeges paramétere a kerékátmérő. Minél nagyobb a kerék, annál könnyebben gördül egyenetlen talajon, például szőnyegen is. Emellett az autófelnikhez hasonlóan, a nagyobb kerekekkel elegánsabbnak tűnik a szék, nagyobb presztízs kapcsolódik hozzá. A piacon előforduló székgörgők méretük szerint 40, 50, 60, 65 mm kerékátmérővel rendelkeznek. A görgőméret szinte minden forgószék esetében szabadon választható. A gyártók alapértelmezésben leggyakrabban az 50 mm-est kínálják székeikhez.

Egyes munkahelyeken, főleg ahol elekronikai szerelést, összeszerelést végeznek, előírás lehet az ESD székgörgő, vagy ESD tappancs. Webáruházunkban természtesen ilyem speciális ESD görgőket is talál.

Praktikum: Érdemes figyelembe venni, hogy a kereskedelemben több féle csappal, azaz függőleges tengellyel rendelkező görgő van forgalomban! Ha cserélni kell a szék görgőit, akkor fontos azonosítani, hogy a jelenlegi görgőknek milyen átmérőjű a csapja, és esetleg elvinni vásárláskor az egyik görgőt mintának, hogy biztosan a megfelelőt válasszuk. (A leggyakoribb a 10 és 11 mm-es.)

 

Székgörgők ergonómiai előnye

A görgős szék lehetővé teszi az ülés közbeni szabad mozgást, az egyszerű helyváltozást. A mozgások csökkentik a felhalmozódó stresszt, így a mentális egészség megőrzésében is szerep tulajdonítható a görgőknek. Ha megfelelő görgőket alkalmazunk a különböző felületekre, akkor csökkenthetjük a zajt, ami egy irodában, egy szellemi termékeket létrehozó közegben fontos tényező. A felesleges, elkerülhető zajszennyezés ugyanis csökkenti a koncentrációs készséget és avval a hatékonyságot, ami így akár pénzügyi károkat is okozhat a vállalkozásnak. A jól megválasztott görgőkkel egyszerre csökkentjük a kopást, a zajt, és őrizzük meg a koncentrációt az irodában. Praktikum: A padló és a szőnyeg védelmére a forgószékek alá székalátétet is elhelyezhetünk. A kemény padlóra sima felületű padlóvédő, a szőnyegre mintázott felületű padlóvédő székalátét javasolt.

 

A székgörgőket még ezeken a gyakori neveken is ismerheti: görgő, kerék

 


Gyakori kérdések a székalkatrészek kiválasztásával kapcsolatban

Szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a székjavításhoz szükséges alkatrészt minél gyorsabban kiválaszthassa, illetve segíteni abban, hogy biztosan jó méretű székalkatrészt rendeljen.Illetve szeretnénk segíteni abban is, hogy a megrendelt székalkatrészeket minél egyszerűbben be tudja építeni irodaszékébe, forgószékébe. Ezért rengeteg információs anyagot készítettünk, ami segít ebben Önnek. 

Székalkatrészek beszerelése >>

Székjavítási leírások >>

Tönkrement székalkatrészek, hibajelenségek >>

Székalkatrész webáruház használata >>

Irodaszék karbantartási tanácsok >>

Székalkatrész rendelési kérdések >>

Székalkatrész szállítási kérdések >>

Számlázással kapcsolatos kérdések >>

Fizetéssel kapcsolatos kérdések >>

Ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdések >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszék meghibásodásával kapcsolatban? Vagy a kiválasztott székalkatrészek szállításáról, vagy a fizetési lehetőségekről szeretne még több információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra között hívja SzékSzervizes kollégánkat a +36 30 760 2655 telefonszámon.

 

Vásárlóink véleménye a SzékSzervíz webáruházról

 

Adatok
Görgő kereső
Normál, 11 mm csapátmérő, 50 mm kerékátmérő, fékezetlen
Cikkszám
G0-NOR-11
SzékSzervíz garancia


 

A SzékSzervíznél kiemelt fontosságú a megfelelő méretű és minőségű székalkatrész biztosítása. Ezért a vásárlást követően 14 napon belül bármikor visszaküldheti a székalkatrészt, ha kézhezvétel után kiderült hogy mégsem a megfelelő méretű, vagy kialakítású székalkatrészt rendelte a székjavításhoz.

 

  

A vásárlást követően 14 napon belül teljes visszatérítés

 

Ha nem megfelelő székalkatrészt választott, vagy a méretei nem egyeznek a cserélni kívánt székalkatrésszel, akkor 14 napon belül értesítsen minket az info@te96bt.hu email címen 

Székalkatrész visszaküldése magyarázkodás nélkül

 

A vásárlástól számított 14 napon belül magyarázkodás nélkül visszaküldheti bármelyik még nem beépített termékünket, amely nem felelt meg az előzetes, elvárásának vagy elképzelésének. 

Hiba történt a küldés során? Az nem az Ön hibájából történt

 

Balesetek néha történnek. Ha nem a megrendelt székalkatrészt küldtük, vagy nem jó darabszámban, akkor csak jelezze felénk, és  megoldjuka cserét vagy a hiányzó termék pótlását, természetesen díjmentesen.

 

A megrendelt termék megsérült a szállítás közben? Küldjön róla egy fényképet

 

Bár a székalkatrészt gondosan becsomagoljuk, a szállítás során sérülés sajnos bármikor megtörténhet. Ilyen esetben csak küldjön egy fényképet a bejelentő űrlapunkon keresztül, és mi ingyenesen kicseréljük Önnek.

Ingyenes megrendelés törlés, ha menet közben meggondolta magát

 

Észrevette, hogy hiba van a megrendelésében, vagy úgy döntött, hogy mégsem javítja meg a meghibásodott irodaszékét? Nem probléma, hiszen a megrendelés napján ezt ingyenesen lemondhatja. Ehhez kérjük küldjön emailt az info@te96bt.hu címre.

 

Pénzvisszatérítés 3 napon belül

 

Ha bármilyen okból a székalkatrész árának a visszafizetését kéri, akkor a visszaküldött termék beérkezése után, 3 napon belül visszautaljuk a termék árát a visszaküldéskor megadott bankszámlára.

Kik vagyunk?

A SzékSzervíz szakképzett csapatamár több mint 25 éves székjavítási múlttal rendelkezik. Ilyen hosszú idő alatt több mint 6.500 irodaszék megjavításában segítettünk. Jól ismerjük a forgószékek tipusait és jellemzőit, hiszen a cégünk által működtetett Székáruház webshopunkban több mint 600 féle irodaszéke, vezetői fotel, ipariszék és ügyfélszék szállítását válalljuk. Így a magyarosrszágon forgalmazott legtöbb irodaszéket nemcsak kívülról, hanem belülről is ismerjük. A 25 év alatt a székalkatrészekkel kapcsolatban jelentős tapasztalatra és beszállítói kapcsolatokra sikerült szert tennünk. Így a webáruházunkban ajánlott székalkatrészek minden esetben eredeti, gyári székalkatrészek

 

Gondos segítség - részletes székjavítási leírások

Mi nem csak a megfelelő székalkatrészt tudjuk biztosítani, hanem ezek egyszerű cseréjéhez sok hasznos és ingyenes anyagot is összeállítottunk. Ezt minden esetben a szükséges székalkatrészhez kapcsolódóan megtalála a székalkatrész webáruházunkban. gy segítségünkkel a megfelelő alkatrész kiválasztása, mind pedig a székalkatrész szakszerű cseréje is egyszerűvé válik. De nézze meg előzetesen az összeállított székjavítási segédletünket is.

Segítség a szakszerű székjavításhoz >>

 

Folyamatos ügyfélszolgálat

Kérdése van a székjavítással, székalkatrésszel kapcsolatban? Hívja kollégáinkat hétfőtől - csütörtökig 8.00 - 12.00 között a +36 30 760 2655 telefonszámon, akik készséggel segítenek Önnek. Vagy küldhet közvetlenül leveletaz info@te96bt.hu email címre, vagy segítséget kérhet az Üzenetküldő űrlap segítségével is.

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek