TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
SzékSzerviz Blog

Találja meg a megfelelő székalkatrészt

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2020.02.11 16:34
Találja meg a megfelelő székalkatrészt

Amikor valakinek elromlik a kedvenc irodaszéke, a kidobása helyett elkezd gondolkodni a javításában. De ha egy kicsit körbenézünk a székalkatrészek között, azt látjuk, hogy rengeteg változat van szinte mindegyik székelemből. A webáruházunkban is található több mint 10 féle gázlift, vagy gázteleszkóp. De melyik is lesz a megfelelő? Hogyan lehet megtalálni a szükséges székalkatrészt?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásában szeretnénk Önnek segíteni. Olvassa el írásunkat, és máris megismerheti azokat az apró trükköket, amiknek a segítségével ki tudja választani a megfelelő méretű és tulajdonságú székalkatrészt.

 

Első lépésben a hibás székalkatrészt kell megtalálni. Ehhez készítettünk Önnek pár részletes cikket is, hogy az egyes hibajelenségek általában milyen székalkatrész meghibásodásától származhatnak. Ezt a részletes segítséget a Székjavítás házilag menüpontunkban találja meg.

Ha már sikerült beazonosítani, hogy melyik székalkatrészt kell kicserélni, következik a kiválasztás kicsit bonyolultabb része. Első lépésben próbálja meg kiszerelni a meghibásodott székalkatrészt. Ehhez részletes segítséget a Székjavítási leírások menüpontban talál, az egyes fő székalkatrészek szerinti bontásban: székalkatrészek ki és beszerelése, görgőcsere, lábcsillag csere, gázlift, gázpumpa csere, ülésvasalat cseréje. 

Ha a fenti infók segítségével sikerült kiszerelni a cserélendő székalkatrészt, minél pontosabban meg kell mérni az adataikat. Ugyanis a székalkatrészek eléggé hasonlítanak egymásra, azonban a méretek néha kismértékben eltérnek az egyes tipusoknál. Így ha nem a megfelelő méretű székalkatrészt választja, probléma lehet a beszerelésnél, illetve a szék működése során.

Természetesen arról is sok információt talál az oldalainkon, hogy melyik alkatrésznél mik a legfontosabb paraméterek, amiket mindenképpen célszerű megmérni. Ehhez segítséget itt talál:

Székgörgő csapátmérő meghatározása >>

Lábcsillagok mérése >>

Gázlift, gáztelszkóp jellemző méretei >>

Ülésvasalatok jellemző méretei >>