Hogyan mérjem meg a gázteleszkópot?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ahhoz, hogy a megfelelő gázliftet ki tudja választani, mindenképpen szükséges a meghibásodott, cserélendő gázlift méreteinek a meghatározása. Hogy ez ne legyen Önnek bonyolult feladat, készítettünk egy anyagot, ami ebben segít Önnek. Ezt az anyagot természetesen ingyenesen megnézheti, használhatja a gázlift cseréje során.

Gázlift kiszerelése:

Miért fontos megmérni a gázlift méreteit?

A különböző fosrgószék modelleket a gyártók többféle mérettel készítik. A méret függ a használt székgörgőtől, a lábcsillag formájától, az ülésvasalat funkcióitó, de még az ülőlapban található szivacsozás vastagságától is. Ezek adják meg együttesen az ülőlap magasságát, illetve annak a magasság állítási lehetőségeit. Márpedig a forgószék kényelmes használathoz be kell tudni állítani a megfelelő. Magasságot. Ha ugyanis az ülőlap túl magas, akkor nem ér le a lába használat közben, ha pedig túl alacsony, akkor nem tudja kényelmes magasságba emelni. Ahhoz, hogy a megfelelő gázliftet ki tudja választani, mindenképpen szükséges a meghibásodott, cserélendő gázlift méreteinek a meghatározása. Mint látja, ahhoz, hogy a szék használatához megfelelő gázliftet ki tudja választani, mindenképpen szükséges a meghibásodott, cserélendő gázlift méreteinek a meghatározása.

A gázlift méreteinek a meghatározása.

A mérésnél két fontos paraméterre kell odafigyelni. Az egyik a gázlift ún. "tubus" részének az átmérője. Ezt bármelyik részénél meg lehett mérni, de egygyszerűbb a lábcsillagnál kell megmérni, mert könnyen hozzá lehet férni, ha a takaró burkolatot felhúzz. A mérete általában 44 - 50 mm szokott lenni, mert a gázliftek vége kúpos, hogy bele tudjon szorulni a lábcsillagba. A másik fontos méret a tubus hossza. Szerencsére a gázliftek fokozatmentesen állíthatóak, így 1-2 cm különbség ennél a méretnél nem okoz gonot. Irodaszékeknél a gázlift tubusrész hossza általában 16 - 20 cm, míg forgószékeknél ez 20-24 cm szokott lenni. Ezek alapján már ki tudja választani, melyik kategóriában keresse a megfelelő gázteleszkópot. Ha a tubus rész a meglévő széknél 20-21 cm, akkor választhat akár fotel, akár forgószék gázliftet. Ha Ön magas testalkatú, akkor inkább válassza a szék gázliftet, ha alacsonyabb, akkor fotel gázliftet.

 

A gázliftekről, gázteleszkópokról részletes segítséget, valamint a cseréjükhöz részletes leírást  talál weboldalunkon: Gázliftek és működésük >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu