TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hogyan mérjem meg a gázteleszkópot?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ahhoz, hogy a megfelelő gázliftet ki tudja választani, mindenképpen szükséges a meghibásodott, cserélendő gázlift méreteinek a meghatározása. Hogy ez ne legyen Önnek bonyolult feladat, készítettünk egy anyagot, ami ebben segít Önnek. Ezt az anyagot természetesen ingyenesen megnézheti, használhatja a gázlift cseréje során.

Gázlift kiszerelése részletes videóval >>

 

Miért fontos megmérni a gázlift, gázteleszkóp méreteit?

A különböző forgószék modelleket a gyártók többféle mérettel készítik. A méret függ a használt székgörgőtől, a lábcsillag formájától, az ülésvasalat funkcióitó, de még az ülőlapban található szivacsozás vastagságától is. Ezek adják meg együttesen az ülőlap magasságát, illetve annak a magasság állítási lehetőségeit. Márpedig a forgószék kényelmes használathoz be kell tudni állítani a megfelelő. Magasságot. Ha ugyanis az ülőlap túl magas, akkor nem ér le a lába használat közben, ha pedig túl alacsony, akkor nem tudja kényelmes magasságba emelni. Ahhoz, hogy a megfelelő gázliftet ki tudja választani, mindenképpen szükséges a meghibásodott, cserélendő gázlift méreteinek a meghatározása. Mint látja, ahhoz, hogy a szék használatához megfelelő gázliftet ki tudja választani, mindenképpen szükséges a meghibásodott, cserélendő gázlift méreteinek a meghatározása.

 

A gázlift méreteinek a meghatározása

Gázlift méretek meghatározása

 

 

A mérésnél két fontos paraméterre kell odafigyelni. Az egyik a gázlift ún. "tubus" (azaz a vastagabbb rész) átmérője. Ezt bármelyik részénél meg lehett mérni, de egyszerűbb a lábcsillagnál megmérni, mert könnyen hozzá lehet férni, ha a takaró burkolatot felhúzza. A lábcsillagon a befogadó nyílás átmérője általában 44 - 50 mm szokott lenni, mert a gázliftek vége kúpos, és ezzel a kialakítással biztosítható, hogy a gázteleszkóp be tudjon szorulni a lábcsillagba.

A másik fontos méret a tubus hossza, amit a rajzon "A" betűvel jelöltünk. Ebbe a méretbe beletartozik az a rész is, ami a lábcsillagban van. Szerencsére a gázliftek fokozatmentesen állíthatóak, így 1-2 cm különbség ennél a méretnél nem okoz gonot. Irodaszékeknél a gázlift tubusrész hossza általában 16 - 20 cm, míg forgószékeknél ez 20-24 cm szokott lenni.

Ezek alapján már ki tudja választani, melyik kategóriában keresse a megfelelő gázteleszkópot. Ha a tubus rész a meglévő széknél 20-21 cm, akkor választhat akár fotel, akár forgószék gázliftet. Ha Ön magas testalkatú, akkor inkább válassza a szék gázliftet, ha alacsonyabb, akkor fotel gázliftet.

A gázliftek, gázteleszkópok kialakításáról és működési elvükről további információkat talál weboldalunkon:  Gázliftek és működésük >>

 

 

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>