TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
SzékSzerviz Blog

Műanyag lábcsillag tesztelése

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2019.09.07 18:21
Műanyag lábcsillag tesztelése

Ugye Ön is szeretne biztos lenni abban, hogy csak erős és tartós székalkatrészeket ajánlunk Önnek? Éppen ezért kiemelt fontosságú számunkra, hogy kínálatunkban csak olyan irodaszék alkatrészeket kínáljunk Önnek, amelyek valóban erősek, és a legtöbb esetben tartósabbak mint a nagyáruházakban kapható olcsó székek alkatrészei.

Elhatároztuk, hogy bár tiszteletben tartjuk az alkatrész gyártóink és beszállítóink adatait, de szeretünk személyesen is meggyőződni az alkatrészek teherbírásáról. Nézze meg hogyan teszteljük a műanyag lábcsillagokat, és a székjavításhoz ajánlott székalkatrészek minőségét.

Műanyag lábcsillag teszt


Sok kritika éri a műanyag lábcsillagokat. Könnyen törten, kicsi a teherbírásuk. Egy kifejezett előnyük azért mégiscsak van a fém lábcsillagokkal szemben: a kedvező áruk. Így mindenképpen főnyeremény lenne egy nagy teherbírású, kedvező lábú műanyag lábcsillag.

Nos, mi találtunk ilyent. Ez a lábcsillag - aminek magyarországi importőrei vagyunk - pontosan ilyen. De hogy erről meggyőződhessünk, kitaláltunk egy tesztet. Két lábcsillagot lefektettünk a földre, és felálltunk rá a SzékSzervizes teherautónkkal. A szervizes autó saját tömege 1.400 kg. Ehhez járult még kb. 100 kg súlyú alkatrész, ami az autó rakterében volt. Így egy -egy kerékre kb. 375 kg terhelés jutott. Az autó egy teljes napig terhelte a lábcsillagokat.

Íme a tesztről készült fotók. Nagyításhoz kattintson a képre.

 

Műanyag lábcsillag tesztelése 1 fázis Műanyag lábcsillag tesztelése 2 Műanyag lábcsillag tesztelése
. . .
Műanyag lábcsillag teszt 4 Műanyag lábcsillag teszt 5 Műanyag lábcsillag teszt 6

 

És az eredmény? A lábcsillagok sértetlenek maradtak, semmilyen nyom nem jelezte ezt a nagy igénybevételt. Amit persze nem is csodálunk, hiszen a gyári adatok szerint az üvegszál erősítésű műanyag lábcsillag törési pontja 600 kg körüli terhelésnél van!

Így ha ezt a lábcsillagot választja, biztos lehet abban, hogy nem törik el többé kedvenc székének a lábcsillaga!