TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
SzékSzerviz Blog

Székgörgő csapátmérő mérése egyszerűen

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2021.01.04 12:34
Székgörgő csapátmérő mérése egyszerűen

Bizonyára észrevette már, hogy ha az irodaszékében tönkrement a görgő, és újat szeretne vásárolni, mindenki azt kérdezi, hogy mekkora a görgő csapátmérője? De ezt hogyan mérje meg otthon, ha nincs tolómérője? Mi lehet ilyenkor a megoldás? A mai cikkemben ebben segítek Önnek.

Ahhoz, hogy a megfelelő széggörgőt tudja kiválasztani, az első és legfontosabb a csapátmérő megmérése. Mivel a forgalomban lévő györgők csapátmérője 10 mm, illetve 11 mm, nagyon kicsi köztük a különbség. De miért is kell ezt a csapátmérőt mérni? A székgörgőknél azért kell mindig megmérni a csapátmérőt, mert ha vastagabbat rendel, akkor az újat nem lehet betenni a régi helyére. Ha pedig vékonyabbat rendel a szükségesnél, akkor pedig a székgörgő ki fog esni a lábcsillagból. Így mindkét esetben Önnek meg kell mérni a görgő csapátmérőjét.

A csapátmérő mérésének bevált és egyszerű módja a tolómérő használata. De mit tegyen, ha nincs otthon tolómérője, és csak ezért nem szeretne egyet vásárolni? Ennek meghatározására mutatunk be egy egyszerű , de tökéletes módszert.

Az ötlet abból áll, hogy nem kell semmilyen különleges eszköz vagy módszer. Az ellenőrző mérést elvégezhetjük mindössze egy papírcsik, vagy egy kis darab madzag esetleg cérnaszál segítségével. Illetve a csapátmérő meghatározásához szükséges még egy egy hagyományos iskolai vonalzó is.

 

Székgörgő csapátmérő mérése

Most pedig vegyük végig sorjában, lépésenként, mit is kell Önnek tennie. Készítettünk pár fotót is, hogy még egyszerűbb legyen Önnek az ellenőrző mérés elvégzése.

Székgörgő csapátmérőjének meghatározása vonalzó segítségével. Székgörgő cspátmérő mérése filctoll és papírlap segítségével

 

1. lépés: Keressen egy vékony csíkra vágott papírdarabot vagy cérnaszálat
2. lépés: Tekerje körbe a székgörgő kiálló csap részén, majd jelölje be egy tollal, filctollal ahol körbeért a papír vagy a cérna
3. lépés: Vegye le és simítsa ki a papírcsikot vagy a cérnát és mérje meg a vonalzóval a kapott hosszot
4. lépés: Csapátmérő meghatározása. Mivel a csap kör alakú, így a kerület (esetünkben a lemért hosszúság) K = d x Pí képlettel számolva 10 mm-es csapátmérő esetén 31,40 mm míg a 11 mm-es csapátmérő esetén 34,54 mm
5. lépés: Mivel már tudja, milyen méretű székalkatrészre van szüksége, meg tudja rendelni a www.szekszerviz.hu webáruházban.

 

Mint látja, bár a csapátmérőben csupán hajszálnyi a különbség (10 vagy 11 mm), a kerületükben viszont már jelentős,  több mint 3 mm. Ez pedig már szabad szemmel is jól látható különbséget jelent.

Ezzel az egyszerű módszerrel Ön is könnyen leellenőrizheti, hogy a 10-es vagy 11-es csapos székgörgőt kell rendelnie. Így elkerülhet egy esetleges cserét, amivel pedig időt, és csere-szállítási költség elmaradása miatt pénzt is spórolhat.

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Amennyiben a csapátmérő mérésével kapcsolatban kérdése, észrevétele lenne, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat munkaidőben a +36 30 760 2655 telefonszámon, vagy küldjön levelet az info@te96bt.hu email címre.