TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

SzékSzerviz Blog

Érdemes megjavítani az irodaszéket?

Tóth Gábor
Tóth Gábor
2019.10.20 17:31
Érdemes megjavítani az irodaszéket?

Sokszor felmerül a kédés, hogy ha egy irodaszék meghibásodott, tönkrement, akkor érdemes-e megjavítani a széket? Erre azonban egyértelmű, korrekt választ nem lehet adni. Ugyanis ez sokmindentől függhet, de a legmeghatározóbb a tönkrement irodaszék, forgószék tipusa, ára.

Mert egy olcsó, egyszerű széket nem biztos, hogy érdemes javítani. De egy komolyabb irodaszéknél mindenképpen megéri, hiszen a javítás költsége ilyen esetben egy új irodaszék árának csak a töredéke. De nézzük meg a székjavítás kérdését kicsit közelebbről is.

Egy komolyabb irodaszék, forgószék, ami már sok funkcióval és beállítási lehetőséggel rendelkezik, költséges beruházás. Azonban használatukkal sokat tehetünk egészségünk és a gerincünk megóvása érdekében. Ezért ha egy ilyen szék meghibásodik, eltörik valami apróbb alkatrésze, célszerűbb a javításán gondolkodni, mint kidobni, és helyette újat venni.

Szerencsére napjainkban a javítás is egyszerűvé vált, mert már Magyarországon is könnyen, akár 1-2 napos átfutással elérhetőek a székalkatrészek. Ráadásul ma már többféle teherbírású alkatrészből is lehet választani, így akár még erőssebb is lehet a székünk, mint a "gyári" kivitel. A gyors beszerzéshez a SzékSzerviz webáruházat javasoljuk. 

Székalkatrész rendelés a szekszerviz webáruházból

 

 

Ugyanakkor felmerülhet, hogy a tönkrement székalkatrészt hogyan lehet beazonosítani, illetve ha megrendeltük a székalkatrészt, azt hogyan kell kicserélni. Szerencsére a webáruházban rengeteg segítséget, videót, képeket és szöveges leírást is találhat, így székszervizes szakember nélkül is kicserélheti a meghibásodott, tönkrement székalkatrészt.

Azt már láthatja, hohgy a székjavításhoz szükséges székalkatrész beszerzése és beszerelése egyszerűen megoldható. De nézzük, hogyan is alakulnak székjavításkor az árak, mivel kell számolni. Ezt néhány gyakori irodaszéken keresztül szeretném bemutatni Önnek.

 

Szék megnevezése Új szék ára Hiba leírása Új alkatrész
UFO ergonomikus irodaszék
Forrás: www.szekaruhaz.hu

36.380 Ft 27 %  ÁFA,

bruttó 46.203 Ft

(2019 október 20-i adat)

A lábcsillag eltörött, így a szék használhattalan, mert ferdén áll és billeg. Ezért ezt az alkatrészt cseréni kell.
Részletes segítség a cseréhez >>
Műanyag lábcsillag forgószékhez
Forrás: https://szekszerviz.hu/Muanyag-labcsillag-irodaszekekhez-11-mm-es-csaphel

 

Megéri a székjavítás?

És akkor egy gyors számolás a fenti székkel kapcsolatban. A felmerülő költségek ebben az esetben az új székalkatrész ára, valamint a szállítási költségekből adódik. A cserének külön költsége nincsen, egyszerű eszközökkel akár házilagosan is elvégezhető. (Lábcsillag csere lépései)

Az új székalkatrész ára: 3.500 Ft + 27 % ÁFA

Szállítási költség GLS futárral: 1.457 Ft + 27 % ÁFA

Javítás teljes költsége: 4.957 Ft + 27 % ÁFA, ami az új irodaszék beszerzési költségének kb. a 14 %-a. Így könnyedén spórolhat 86 % költséget. Ráadásul a székjavításhoz szükséges székalkatrész 1-2 napon belül már Önnél lehet, így a javítás ráadásul még gyorsan is javítható.

 

Összegzésül megállapítható, hogy ha az új irodaszékbeszerzési költsége valahol 20-25.000 Ft + ÁFA körül lenne, akkor már célszerűbb a meglévő szék javításával foglalkozni.