Mi a különbség az irodaszékhez alkalmas normál- és a parkettagörgő között?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székgörgőkkel kapcsolatos kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Az irodaszék görgőkből szerencsére többféle kivitel is készül. Ezek egymással csereszabatosak. Így Ön bármely felületen (szőnyeg vagy parketta) használja is az irodaszékét, mindig a megfelelő székgörgőt választhatja hozzá. De nézzük is, milyenek ezek az irodaszék görgők.

Standard székgörgők

Az irodaszékeket a gyártók legnagyobbrészt standard görgőkkel szerelik. Ezeket a székgörgőket általában a fekete szín jellemzi, erről ismerhetőek fel. Használatuk alapvetően puha felületeken javasolt, mit a szőnyeg, padlószőnyeg. 

 

A normál székgörgőket keményebb felületeken (kő, gránit, padlólap vagy parketta) is használhatja, azonban ilyen esetekben számoljon azzal, hogy használat kötben egy kicsit "zajosabb" lesz, illetve összekarcolhatja a parkettát. Ha a székében tönkrement egy-két székgörgő, javasoljuk hogy mind az öt darabot cserélje ki. Mert tapasztalatunk szerint a szék görgők közel egyszerre mennek tönkre, így várható a most még éppnek tűnő görgő meghibásodása is.

 

Standard székgörgő választékunk >>

Parketta görgők

A parkettagörgők, vevükkel ellentétben nem csak parkettán, hanem minden kemény felületen jól használható. Kemény felület alatt például a gránit, gress lap, ipari beton, vagy a parkettás felületeket értjük. Ilyen felületekre alkalmasak az ún. parkettagörgők. Ez a székgörgő speciális kialakítású, ami alkalmazkodik a kemény felületeknél jelentkező igénybevételekhez.

 

Ugyanis a parkettagörgő futófelületén van egy speciális műanyag bevonat, ami a csendes gördülést biztosítja. Illetve ez egy olyan speciális bevonat, ami meggátolja hogy a székgörgő használat közben statikusan feltöltődjön. Mert ha a görgő futófelülete feltöltődik, akkor az magához vonz mindenféle apró szennyeződést. Ezek a kissebb-nagyobb szemcsék rátapadnak a futófelületre, és így összekarcolhatják a parkettát.

 

Parkettagörgő kínálatunk >>

 

Szerencsére a székgörgők könnyen cserélhetőek, így a székjavítás könnyen elvégezhető akár otthonában, akár az irodájában. Ráadásul, mivel a székgörgő könnyen cserélhető, ha költözik, vagy változik a szék használati helye, a használathoz könnyen hozzá tudja igazítani a székgörgőket, akár utólag cserével is. És hogy a székgörgő cseréjét még egyszerűbbé tegyük, készítettünk Önnek egy részletes útmutatót, amiben bemutatjuk, hogyan tudja Ön is szakszerűen kicserélni a szék görgőit.

Megnézem a részletes székgörgő cserélési útmutatót >>

 

Termékvélemény

Kíváncsi rá, hogy vásárlóink hogyan vélekednek erről a székalkatrészről? Akkor nézze meg vásárlóink véleményét:

Vélemyények székalkatrésszel, székjavítással kapcsolatban >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van az irodaszék meghibásodásával kapcsolatban? Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még több információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu