TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Eredeti gyári székalkatrészek székjavításhoz. Óriási raktárkészlet, gyors szállítással, székjavítás segítség részletes videókkal. Mi Partnere vagyunk elromlott irodaszéke megjavításához!

+36 30 760 2655 | Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: hétfőtől -csütörtökig 8.00 - 12.00 |  info@te96bt.hu

Mennyi a teherbírása az egyes gázteleszkópoknak?

Gázliftek, gázteleszkópok teherbírása. Erősített forgószék gázliftek

A gázlift, vagy gázteleszkóp az irodaszékek egyik legnagyobb igénybevételnek kitett alkatrésze. Ezért az irodaszékeknél az egyik leggyakoribb meghibásodás a gázliftek tönkremenetele. Ezért érdemes ezzel a székalkatrésszel kicsit részletesebben is foglalkozni. A gázliftek teherbírása általában a standard, 110 kg-os terhelésre van méretezve. Ez a teherbírás tartalmazza az átlagos használó, valamint a szék felépítményének a súlyát is. Mivel nem vagyunk egyformák, egyforma súlyúak, ezért a gázteleszkópok is többféle teherbírással készülnek, legnagyobb szerencsénkre. 

Gázliftek csoportosítása teherbírás szerint

A kereskedelemben kapható forgószékek, irodaszékek általában 110 kg teherbírású gázliftekkel kerülnek forgalomba. Ebbe a teherbírásba beletartozik a szék felépítményének a súlya, és természetesen a használójának a testsúlya is. Ezért a webáruházunk kínálatában természetesen erősített gázlifteket is kínálunk Önnek. Az erősített és a standard gázliftek között ránézésre nincs különbség. Azokban a súlyukban már jelentős a különbség, hiszen az erősített gázlift vastagabb, tartósabb anyagokból készül, ezért nehezebb is. De nézzük meg részletesebben is, mi a különbség közöttük.

Standard gázliftek 110 kg-os teherbírással

Standard gázlift 110 kg-os teherbírással

 

A gázliftek, gázteleszkópok legnagyobb darabszámban gyártott és beépített székalkatrészek. És mivel használat közben folyamatos terhelésnek vannak kitéve, így gyakran meg is hibásodnak. A legjellemzőbb meghibásodásuk, hogy egy belső tömítőgyűrű átszakad. Ilyenkor a hidraulika folyadék elkezd a gázliftből szivárogni. Ilyenkor jellemzően a gázlift lassan leereszt használat közben.

Erről a szivárgásról meggyőződhetünk úgy is, ha megfordítjuk a széket, akkor a gázlift aljánál, középen lassan elkezd összeállni egy nagy csomóvá a szösz és a por. Ha ilyent lát, a gázlift cserére szorul.

Általában - ha a szék leírása külön nem tér ki rá - az irodaszékek, forgószékek 110 kg teherbírású gázliftekkel készülnek. Átlagos élettartalmuk 2-5 év, de ezt nagymértékben módosíthatja a használat módja is. Ezért hirtelen, lendületből soha ne huppanjon rá a székre, mert az hirtelen nagy terhelést kap, amit nehezen visel el. Ezáltal pedig gyorsabban tönkremegy.

Erősített gázliftek 150 kg-os teherbírással

Erősített gázlift 150 kg-os teherbírással

Vannak esetek, amikor a gázliftek az átlagosnál nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ilyen lehet a folyamatos, akár 24 órás használat, mint az ügyfélszolgálatokon, ügyeletekben vagy vezérlőkben. De az átlagosnál nagyobb terhelés adódhat egy nagyobb testalkat következtében is.

Az extrém igénybevételek elviselése megerősített gázliftet igényel. Szerencsére már léteznek olyan gázliftek, teleszkópok, amik kifejezetten ilyen igényre lettek kialakítva. Ezek az erősített gázliftek anyaghasználatukból és kialakításukból adódóan jól bírja az akár 150 kg-os terhelést is. Az erősített gázteleszkópok beépítési méretei általában megegyeznek a hagyományos irodaszékekével.

Erősített gázliftek forgószékhez, fotelekhez >>

 

 

Vevőink véleménye a SzékSzervíz webáruházról

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>