TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Mennyi a teherbírása az egyes gázteleszkópoknak?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A gázliftekkel kapcsolatos kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

A gázlift, vagy gázteleszkóp az irodaszékek egyik legnagyobb igénybevételnek kitett alkatrésze. Ezért az irodaszékeknél az egyik leggyakoribb meghibásodás a gázliftek tönkremenetele. Ezért érdemes ezzel a székalkatrésszel kicsit részletesebben is foglalkozni. A gázliftek teherbírása általában a standard, 110 kg-os terhelésre van méretezve. Ez a teherbírás tartalmazza az átlagos használó, valamint a szék felépítményének a súlyát is. Mivel nem vagyunk egyformák, egyforma súlyúak, ezért a gázteleszkópok is többféle teherbírással készülnek, legnagyobb szerencsénkre. 

Standard gázliftek 110 kg-os teherbírással

A gázliftek, gázteleszkópok legnagyobb darabszámban gyártott és beépített székalkatrészek. És mivel használat közben folyamatos terhelésnek vannak kitéve, így gyakran meg is hibásodnak. A legjellemzőbb meghibásodásuk, hogy egy belső tömítőgyűrű átszakad. Ilyenkor a hidraulika folyadék elkezd a gázliftből szivárogni. Ilyenkor jellemzően a gázlift lassan leereszt használat közben.

 

Erről a szivárgásról meggyőződhetünk úgy is, ha megfordítjuk a széket, akkor a gázlift aljánál, középen lassan elkezd összeállni egy nagy csomóvá a szösz és a por. Ha ilyent lát, a gázlift cserére szorul.

 

Általában - ha a szék leírása külön nem tér ki rá - az irodaszékek, forgószékek 110 kg teherbírású gázliftekkel készülnek. Átlagos élettartalmuk 2-5 év, de ezt nagymértékben módosíthatja  ahsználat módja is. Ezért hirtelen, lendületből soha ne huppanjon rá a székre.

Erősített gázliftek 150 kg-os teherbírással

Vannak esetek, amikor a gázliftek az átlagosnál nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ilyen lehet a folyamatos, akár 24 órás használat, mint az ügyfélszolgálatokon, ügyeletekben vagy vezérlőkben. De az átlagosnál nagyobb terhelés adódhat egy nagyobb testalkat következtében is.

 

Az extrém igénybevételek elviselése megerősített gázliftet igényel. Szerencsére már léteznek olyan gázliftek, teleszkópok, amik kifejezetten ilyen igényre lettek kialakítva. Ezek az erősített gázliftek anyaghasználatukból és kialakításukból adódóan jól bírja az akár 150 kg-os terhelést is. Az erősített gázteleszkópok beépítési méretei általában megegyeznek a hagyományos irodaszékekével.

 

Erősített gázliftek forgószékhez, fotelekhez >> 

Gázlift vagy gázteleszkóp elemei

Az erősített gázlift elemei

Segédanyag gázliftek cseréjéhez

Amennyiben a tönkrement gázliftet ki szeretné cserélni, bizonyára felmerül a kérdés, hogy hogyan kezdjen neki. Mivel nem szeretnénk, hogy ez akadályozza meg abban, hogy saját maga megjavíthassa az irodaszékét, készítettünk Önnek egy részletes segédanyagot. Ebben részletesen bemutatjuk a gázlift kicserélésének részleteit. A szereléshez fázisfotókat is készítettünk, hogy minél jobban leegyszerősítsük a székjavítást. A részletes gázlift cserélési útmutatónkat azonnal meg is tudja nézni:

Gázlift cseréjének részletes útmutatója >>

Szerszámok gázlift cseréjéhez

A meghibásodott gázlift cseréjéhez a megfelelő fogásokat, trükköket már bemutattuk Önnek. Azonban a hatékony és gyors cseréhez szüksége lesz egy nagyobb csőfogóra is.

 

Ha Önnek ilyen nem áll éppen rendelkezésére ilyen szerszám, mi abban is segítünk Önnek. A választékunkba most kedvező árú szerszámokat is beillesztettünk, amikkel már egyszerű lesz a székjavítás.

Csőfogó gázlift cseréjéhez >>

 

Termékvélemény

Kíváncsi rá, hogy vásárlóink hogyan vélekednek erről a székalkatrészről? Akkor nézze meg vásárlóink véleményét:

Vélemények székalkatrésszel, székjavítással kapcsolatban >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>