Mennyi a teherbírása az egyes gázteleszkópoknak?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A gázliftekkel kapcsolatos kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

A gázlift, vagy gázteleszkóp az irodaszékek egyik legnagyobb igénybevételnek kitett alkatrésze. Ezért az irodaszékeknél az egyik leggyakoribb meghibásodás a gázliftek tönkremenetele. Ezért érdemes ezzel a székalkatrésszel kicsit részletesebben is foglalkozni. A gázliftek teherbírása általában a standard, 110 kg-os terhelésre van méretezve. Ez a teherbírás tartalmazza az átlagos használó, valamint a szék felépítményének a súlyát is. Mivel nem vagyunk egyformák, egyforma súlyúak, ezért a gázteleszkópok is többféle teherbírással készülnek, legnagyobb szerencsénkre. 

Standard gázliftek 110 kg-os teherbírással

A gázliftek, gázteleszkópok legnagyobb darabszámban gyártott és beépített székalkatrészek. És mivel használat közben folyamatos terhelésnek vannak kitéve, így gyakran meg is hibásodnak. A legjellemzőbb meghibásodásuk, hogy egy belső tömítőgyűrű átszakad. Ilyenkor a hidraulika folyadék elkezd a gázliftből szivárogni. Ilyenkor jellemzően a gázlift lassan leereszt használat közben.

 

Erről a szivárgásról meggyőződhetünk úgy is, ha megfordítjuk a széket, akkor a gázlift aljánál, középen lassan elkezd összeállni egy nagy csomóvá a szösz és a por. Ha ilyent lát, a gázlift cserére szorul.

 

Általában - ha a szék leírása külön nem tér ki rá - az irodaszékek, forgószékek 110 kg teherbírású gázliftekkel készülnek. Átlagos élettartalmuk 2-5 év, de ezt nagymértékben módosíthatja  ahsználat módja is. Ezért hirtelen, lendületből soha ne huppanjon rá a székre.

Erősített gázliftek 150 kg-os teherbírással

Vannak esetek, amikor a gázliftek az átlagosnál nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Ilyen lehet a folyamatos, akár 24 órás használat, mint az ügyfélszolgálatokon, ügyeletekben vagy vezérlőkben. De az átlagosnál nagyobb terhelés adódhat egy nagyobb testalkat következtében is.

 

Az extrém igénybevételek elviselése megerősített gázliftet igényel. Szerencsére már léteznek olyan gázliftek, teleszkópok, amik kifejezetten ilyen igényre lettek kialakítva. Ezek az erősített gázliftek anyaghasználatukból és kialakításukból adódóan jól bírja az akár 150 kg-os terhelést is. Az erősített gázteleszkópok beépítési méretei általában megegyeznek a hagyományos irodaszékekével.

 

Erősített gázliftek forgószékhez, fotelekhez >> 

Gázlift vagy gázteleszkóp elemei

Az erősített gázlift elemei

Segédanyag gázliftek cseréjéhez

Amennyiben a tönkrement gázliftet ki szeretné cserélni, bizonyára felmerül a kérdés, hogy hogyan kezdjen neki. Mivel nem szeretnénk, hogy ez akadályozza meg abban, hogy saját maga megjavíthassa az irodaszékét, készítettünk Önnek egy részletes segédanyagot. Ebben részletesen bemutatjuk a gázlift kicserélésének részleteit. A szereléshez fázisfotókat is készítettünk, hogy minél jobban leegyszerősítsük a székjavítást. A részletes gázlift cserélési útmutatónkat azonnal meg is tudja nézni:

Gázlift cseréjének részletes útmutatója >>

Szerszámok gázlift cseréjéhez

A meghibásodott gázlift cseréjéhez a megfelelő fogásokat, trükköket már bemutattuk Önnek. Azonban a hatékony és gyors cseréhez szüksége lesz egy nagyobb csőfogóra is.

 

Ha Önnek ilyen nem áll éppen rendelkezésére ilyen szerszám, mi abban is segítünk Önnek. A választékunkba most kedvező árú szerszámokat is beillesztettünk, amikkel már egyszerű lesz a székjavítás.

Csőfogó gázlift cseréjéhez >>

 

Termékvélemény

Kíváncsi rá, hogy vásárlóink hogyan vélekednek erről a székalkatrészről? Akkor nézze meg vásárlóink véleményét:

Vélemények székalkatrésszel, székjavítással kapcsolatban >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu