Miért lóg ki alul a gázlift a lábcsillagból?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ha azt vette észre, hogy a gázlift alul kilóg a lábcsillagból, pedig eddig nem volt ilyen, akkor gyanakodhat rá, hogy a lábcsillag elrepedt. Ilyenkor ugyanis a lábcsillag közepén található prsely szerű rész a repedés, és  a használat közbeni terhelés következtében megnyílik, és a gázlift kicsit átcsúszik rajta. Ez a fajta meghibásodás csak a műanyagból készült lábcsillagoknál tud előfordulni. Ilyen esetekben a a hiba a lábcsillag cseréjével orvosolható.

Bizonyos széktipusoknál előfordul, hogy a gázlift már az első pillanattól kezdve kilóg alul a lábcsillagból. Ez nem hiba, ugyanis a lábcsillagoknál és a gázlifteknél is többféle megoldás fordulhat elő.  Ezek leginkább a design, a megjelenés miatt vannak. Azonban akár csillagláb, akár gáztelszkóp csere esetén érdemes figyelni arra, hogy a megrendelt új székalkatrészek és a székben lévő alkatrészek egyformák legyenek. Ugyanis ha az új gázlift nem lóg ki alul mert eltérő a kialakítása, előfordulhat hogy a szék túl magas lesz, és kényelmetlenné válik a használata. Vagy ha a póklábcsillag helyett inkább egyenes vonalút rendel, akkor a gázlift alul hozzáérhet a padlóhoz, az ülésmagasság pedig túl alacsonyan lesz. É ilyen esetben az ülőlap a kényelmes használathoz is túl magas lenne, és még a gázlift legalacsonyabb, leengedett pozíciójánál sem érne le a székről a lába használat közben.

Amennyiben a kiválasztásnál bizonytalan, küldjön ügyfélszolgálatunknak egy emailt a cserélendő gázlift fotójával az info@te96bt.hu címre, és segítünk választani helyette egy megfelelő székalkatrészt.

Hagyományos irodaszékek megjelenése

A klasszikus irodaszékeknél a gázlift éppen átér a lábcsillagon, így alulról nézve nem ,vagy csak 1-2 cm-t lóg ki. Így ha tönkrement a gázlift, a cseréjénél figyelni kell arra, hogy ugyanolyan kialakítású gázliftet válasszon. Ha nem a székhez illő, ún. "kónuszos lábcsillagot választ, elődordulhat, hogy a gázlift jelentősen kilóg a lábcsillagból, akár még a padozathoz is hozzáérhet.

Kónuszos gázlifttel szerelt irodaszékek

Modern forgószékeknél gyakori lábcsillag megoldás az un. "íves pókláb" Ilyenkor a lábcsillag íves, erősen felfelé tör. Ilyen esetekre való a kónuszos végú gázlift. Itt ugyanis a gázteleszkóp nem a végénél, hanem a közepe táján szorul csak bele a lábcsillagba, így az emelési magassága pontosan megfelelő lesz.

 

A gázliftekről, gázteleszkópokról részletes segítséget talál weboldalunkon: Gázliftek és működésük >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

Webáruház készítés
net-plaza.hu arradar.hu olcsobbat.hu