TOP termékek

GYORS Házhozszállítás

tábla

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Miért lóg ki alul a gázlift a lábcsillagból?

Tóth Gábor ügyvezető SzékSzerviz - Székjavítás specialista


A székjavítási kérdésre válaszol:

Tóth Gábor
SzékSzerviz ügyvezető
székjavítás specialista

 

Ha azt vette észre, hogy a gázlift alul kilóg a lábcsillagból, pedig eddig nem volt ilyen, akkor gyanakodhat rá, hogy a lábcsillag elrepedt. Ilyenkor ugyanis a lábcsillag közepén található prsely szerű rész a repedés, és  a használat közbeni terhelés következtében megnyílik, és a gázlift kicsit átcsúszik rajta. Ez a fajta meghibásodás csak a műanyagból készült lábcsillagoknál tud előfordulni. Ilyen esetekben a a hiba a lábcsillag cseréjével orvosolható.

Bizonyos széktipusoknál előfordul, hogy a gázlift már az első pillanattól kezdve kilóg alul a lábcsillagból. Ez nem hiba, ugyanis a lábcsillagoknál és a gázlifteknél is többféle megoldás fordulhat elő.  Ezek leginkább a design, a megjelenés miatt vannak. Azonban akár csillagláb, akár gáztelszkóp csere esetén érdemes figyelni arra, hogy a megrendelt új székalkatrészek és a székben lévő alkatrészek egyformák legyenek. Ugyanis ha az új gázlift nem lóg ki alul mert eltérő a kialakítása, előfordulhat hogy a szék túl magas lesz, és kényelmetlenné válik a használata. Vagy ha a póklábcsillag helyett inkább egyenes vonalút rendel, akkor a gázlift alul hozzáérhet a padlóhoz, az ülésmagasság pedig túl alacsonyan lesz. É ilyen esetben az ülőlap a kényelmes használathoz is túl magas lenne, és még a gázlift legalacsonyabb, leengedett pozíciójánál sem érne le a székről a lába használat közben.

Amennyiben a kiválasztásnál bizonytalan, küldjön ügyfélszolgálatunknak egy emailt a cserélendő gázlift fotójával az info@te96bt.hu címre, és segítünk választani helyette egy megfelelő székalkatrészt.

Hagyományos irodaszékek megjelenése

A klasszikus irodaszékeknél a gázlift éppen átér a lábcsillagon, így alulról nézve nem ,vagy csak 1-2 cm-t lóg ki. Így ha tönkrement a gázlift, a cseréjénél figyelni kell arra, hogy ugyanolyan kialakítású gázliftet válasszon. Ha nem a székhez illő, ún. "kónuszos lábcsillagot választ, elődordulhat, hogy a gázlift jelentősen kilóg a lábcsillagból, akár még a padozathoz is hozzáérhet.

Kónuszos gázlifttel szerelt irodaszékek

Modern forgószékeknél gyakori lábcsillag megoldás az un. "íves pókláb" Ilyenkor a lábcsillag íves, erősen felfelé tör. Ilyen esetekre való a kónuszos végú gázlift. Itt ugyanis a gázteleszkóp nem a végénél, hanem a közepe táján szorul csak bele a lábcsillagba, így az emelési magassága pontosan megfelelő lesz.

 

A gázliftekről, gázteleszkópokról részletes segítséget talál weboldalunkon: Gázliftek és működésük >>

 

SzékSzerviz Ügyfélszolgálat

Kérdése van a szék meghibásodásával kapcsolatban. Vagy a kiválasztott székalkatrészről szeretne még információt kérni? Keresse ügyfélszolgálatunkat levélben az info@te96bt.hu email címen, vagy munkaidőben hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot.

 

Székszerviz - a garancia a jó székjavításhoz

 

Azonnali információkérés székalkatrészekkel, székjavítással kapcsolatban

Kérdése van valamelyik irodaszék alkatrész méretével, kialakításával, szállítási idejével kapcsolatban? Vagy a székalkatrész cseréjével kapcsolatban szeretne segítséget kérni?  Vagy az átvételi lehetőségekről szeretne pontosabb információkat kérni?

Bármi is legyen a kérdése, a lenti üzenetküldő űrlap segítségével azonnal elküldheti nekünk a kérdését. Amennyiben megadja telefonszámát, azon is tudjuk tájékoztatni, így nem kell az idejét a bejövő emailek figyelésével töltenie. A "*" jelölt mezők kitöltése kötelező, annak érdekében hogy kapcsolatba tudjunk lépni Önnel. Az űrlaphoz csatolhat képeket is. Ebben az esetben kérjük, hogy lehetőleg kisméretű képeket küldjön, hogy biztosan átjöjjön a rendszereken.

Amennyiben telefonon szeretne velünk kapcsolatba lépni, úgy kérjük hívja a +36 30 760 2655 telefonszámot hétfőtől csütörtökig 8 - 12 óra között.

Kérjük válassza ki, milyen témakörben szeretne információt kérni

 

Amennyiben a kapcsolatfelvételhez az űrlapot használja, biztos lehet benne, hogy adatait bizalmasan kezeljük, és soha nem adjuk át másnak. És abban is biztos lehet, hogy hírlevelet, akciós ajánlatokat sem fogunk küldeni az itt megadott adatok alaján. A SzékSzerviz webáruházunk Általános Szerződési Feltételeit és az Adatkezelési Tájékoztatónkat megnézheti közvetlenül is, az alábbi linkeken.

 

Általános szerződési feltételek >> Adatkezelési tájékoztató >>